Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ... Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΗ

Πρώτη στα πανηγύρια και στους χορούς αποδεικνύεται η διοίκηση του κ. Σαράντη. Μπορεί οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις και στον δήμο να μένουν απλήρωτοι όμως χρήματα για να πληρωθούν οι καλλιτέχνες που έπαιξαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης βρέθηκαν.
Μάλιστα το ποσό που θα πληρωθούν οι καλλιτέχνες ανέρχεται σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του δημάρχου, στις 20 χιλιάδες ευρώ ενώ κατά άλλα δεν έχουμε χρήματα για να κάνουμε έργα και για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους.
Αφιερώνουμε στη "κοινωνικά ευαίσθητη" δημοτική αρχή την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας των δύο εργαζόμενων γυναικών για την κοροϊδία που δέχονται καθημερινά από τους διοικούντες της πόλης μας:
"Είμαστε εργαζόμενες με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων βάσει του Π.Δ. 164, μαζί με άλλους 38 εργαζόμενους. Από την κατάταξή μας στο Δήμο από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι και σήμερα η καταβολή του μισθού μας γίνεται με καθυστέρηση μηνών. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει εντάξει τη μισθοδοσία των εργαζομένων στα τακτικά έξοδα του Δήμου.
Η απάντηση στο γιατί δεν πληρωνόμαστε στην ώρα μας είναι:«Ο Δήμος δεν έχει χρήματα για ΕΣΑΣ τους νέους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και επομένως θα καταβάλλεται ο μισθός σας όταν θα έρχεται η χρηματοδότηση από το Υπουργείο. Παράλληλα, αφήνοντάς σας απλήρωτους, πιέζουμε την Κυβέρνηση (!!!) και ζητούμε να μας στηρίξετε...»Η απάντηση η δική μας, ως εργαζόμενες καθημερινά στο δρόμο για τα σπίτια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι – ΑΜΕΑ – απόρων κλπ) είναι το αυτονόητο, δηλαδή ο μισθός μας... για την αξιοπρέπεια και τον βιοπορισμό των οικογενειών μας και όχι η αναμονή στο πότε ο ουρανός θα βρέξει τα καρβέλια για εμάς..."
Ανδρακίδη Σοφία, οικογενειακή βοηθός
Καμαρινοπούλου Ελένη, νοσηλεύτρια
Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: