Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σαχινίδης προς ΟΤΑ: Πουλήστε για να τη… βγάλετε το 2012

Να χρησιμοποιήσουν μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους και να εξοφλήσουν τα χρέη τους καλεί δήμους, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις με εγκύκλιο του για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Με την εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι παραπάνω φορείς (αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και άλλα νομικά πρόσωπα) να δηλώσουν τα κονδύλια που χρεάζονται για το 2012 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου τονίζεται ότι «για την εξασφάλιση των εξοικονομήσεων στους εποπτευόμενους φορείς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις κατανομές των επιχορηγήσεων και τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα και άλλα περιουσιακά στοιχεία (κρατικά χρεόγραφα, μετοχές κ.λπ.)». Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ζητάει από τους φορείς να κάνουν χρήση και των δικών τους χρημάτων είτε αυτά αφορούν καταθέσεις σε τράπεζες είτε ομόλογα ή έντοκα ή μετοχές ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, τόσο για την κάλυψη των αναγκών τους όσο και για την εξόφληση των χρεών τους.


Παράλληλα:


1. Τα υπουργεία πρέπει να κατανείμουν τα ποσά των επιχορηγήσεων βάσει των ανωτάτων ορίων των δαπανών που ορίζει το Μεσοπρόθεσμο και να τα κοινοποιήσουν στους φορείς, ώστε οι τελευταίοι να συντάξουν τους προϋπολογισμούς τους.


2. Κατά την κατανομή θα ληφθούν υπόψη και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία των υπηρεσιών «ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ανεξόφλητων υποχρεώσεων» αλλιώς θα υπάρξουν διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη λειτουργία των υπηρεσιών εντός των περιορισμών αυτών.

Από το http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: