Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

 
Η Ένωση γονέων Καματερού καλεί την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, με αφορμή την σταδιακή καταστροφή της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Η δε ανακοίνωσή της, δείχνει το δρόμο που πρέπει ν'ακολουθηθεί, μακρυά από από παραδοχές, αποδοχές και εκ του ασφαλούς λεονταρισμούς του στυλ "κι'αν δεν έρθουν τα βιβλία, ας πληρώσει ο δήμος τις φωτοτυπίες".
Η απαίτηση είναι και πρέπει να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και η παρουσία όλων μας στη συγκέντρωση ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΥΓ : Η Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων θα πάρει θέση για τα θέματα της Παιδείας ή περιμένει τον δήμαρχο να της δώσει γραμμή;

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Καματερού έχει ως εξής:

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγαλύτερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά. Με τα βιβλία να μη βρίσκονται στα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, και με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν χρήματα για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Την ίδια ώρα που πολλοί από μας δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας ακόμα και στη διατροφή η κυβέρνηση συνεχίζει να κόβει μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, εξετάσεις κλπ. Με νέα χαράτσια ετοιμάζεται να φορολογήσει τη φτώχεια και την απόγνωση μας.
Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η Ένωση Γονέων Σχολείων Καματερού, σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων,
ΚΑΛΕΙ
όλους τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00
στην πλ. Αγίων Αναργύρων
για να αντισταθούμε στο ξήλωμα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.
Μπορούμε να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!
Ή εμείς και τα παιδιά μας ή αυτοί!
Παλεύουμε :
• Για να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία.
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου.
• Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας.
• Εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων. Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία. ...
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: