Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απο το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων - Καματερού θα εξυπηρετούνται για διοικητικές υπηρεσίες οι κάτοικοι του Καματερού


Από το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων θα εξυπηρετούνται για διοικητικές υπηρεσίες οι κάτοικοι του Καματερού.
Δόθηκε σωστή λύση στο σοβαρό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Ικανοποιήθηκε η διεκδίκηση Δήμου και κατοίκων.
 
Από το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων θα εξυπηρετούνται πλέον για όλα τα διοικητικά θέματα (Μητρώο, εισφορές, κλπ.) οι κάτοικοι του Καματερού. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ –ΤΕΑΜ η αρμοδιότητα για την περιοχή του Καματερού μεταφέρεται από το ΙΚΑ Άνω Λιοσίων στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων
Ικανοποιείται έτσι το αίτημα των κατοίκων του Καματερού και η αντίστοιχη διεκδίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.
Η εξυπηρέτηση των κατοίκων του Καματερού από το Υποκατάστημα Άνω Λιοσίων του ΙΚΑ ήταν πολύ δύσκολη, διότι δεν υπάρχει απευθείας συγκοινωνιακή σύνδεση των περιοχών, αλλά και η απόσταση είναι μεγαλύτερη. Με την μεταφορά της αρμοδιότητας για το Καματερό στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων και η πρόσβαση των δημοτών είναι ευκολότερη και ενισχύεται η συνοχή του νέου Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Για τη λύση του προβλήματος αυτού είχαν γίνει την περυσινή χρονιά με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου αρκετές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από το Δήμο και τους κατοίκους, τόσο στη Λεωφόρο Φυλής όσο και στο Υπουργείο Εργασίας, όπου με επικεφαλής το Δήμαρχο Νίκο Σαράντη είχε πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της εισόδου του Υπουργείου και συνάντηση με τον Υπουργό.
Το θέμα είχε συγκεντρώσει την προσοχή των ΜΜΕ και είχε φτάσει στη Βουλή, όπου ο Υπουργός κ. Κουτρουμάνης είχε δεσμευτεί για τη λύση του προβλήματος, όπως και τελικά έγινε.
Τέλος καλό λοιπόν σε ένα πρόβλημα που απασχόλησε την πόλη και που λύθηκε μετά από  αγώνα και κοινή, ενωτική  προσπάθεια όλων των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: