Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»



Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
«Η φωνή του λαού» θέλοντας να στηρίξει το δημόσιο συμφέρον παραβρέθηκε μαζί με άλλες δημοτικές παρατάξεις και συλλόγους την Τετάρτη 4 Ιουνίου στα γραφεία του φορέα διαχείρισης, του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», με στόχο την διακοπή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την μη ιδιωτικοποίηση χώρων του πάρκου Τρίτση, από τον φορέα διαχείρισης.
Ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του πάρκου κ. Μιχαλόπουλος δείχνει αμετάκλητος, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, δημοτικών παρατάξεων και άλλων φορέων, είναι υπέρ της εμπορευματοποίησης μέσα στο πάρκο, που αφορά 4 νέες εκμισθώσεις, με τις δραστηριότητες που αναγράφονται στις προκηρύξεις: 
 1 Την εκμίσθωση υπαίθριου χώρου για τη διοργάνωση Εκθέσεων Προβολής, Ενημέρωσης & Υποστήριξης των Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων-υπαίθριας αγοράς. 
 2 Την εκμίσθωση υπαίθριων χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως σταθμοί μίσθωσης ποδηλάτων. 
3 Την εκμίσθωση υπαίθριου χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία παιδικών παιχνιδιών-παραδοσιακού λούνα παρκ.
 4 Την εκμίσθωση χώρου εστίασης που θα προωθεί την υγιεινή διατροφή, τα παραδοσιακά και οικολογικά πρότυπα κατανάλωσης. Όλες αυτές τις δραστηριότητες οι οποίες πολλαπλασιάζονται κατά το δοκούν, αντί να της ασκεί ο ίδιος ο φορέας προς όφελος του πάρκου, για να εισπράττει και περισσότερα έσοδα, θέλει να τις περάσει στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων. Γιατί; 
 Ο κίνδυνος λοιπόν είναι αρκετά εμφανής, ώστε να παραδοθεί, σιγά-σιγά, το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ολοσχερώς σε ιδιωτικά χέρια. Η παράταξή μας, μαζί με άλλες δημοτικές παρατάξεις και φορείς της τοπικής κοινωνίας, εμπόδισαν την ιδιωτικοποίηση χώρων του πάρκου, διακόπτοντας την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα που αφορούσε δημοπρατήσεις χώρων σε ιδιώτες. 
Ο συλλογικός αγώνας μας θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου στο πάρκο, ώρα 18:00 μ.μ.. Σας καλούμε να παραβρεθείτε όλοι στη συγκέντρωση, ενάντια στην υποβάθμιση του πάρκου με ένα ισχυρό ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση του. Απαιτώντας την επαρκή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να παραμείνει ελεύθερος χώρος πρασίνου και προσβάσιμος για όλο το λαό. 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 
«Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» Αγίων Αναργύρων-Καματερού 
E-mail: ifonitoulaou2014@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: