Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Φάμπρικα με αμαρτωλές μονιμοποιήσεις σε δήμους & δημοτικές επιχειρήσεις

Με «φωτογραφικές» διατάξεις την περίοδο 2005-2009 νομιμοποιούνταν παράτυπες πρόσληψης και μετατροπές συμβάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.
Με «φωτογραφικές» διατάξεις σε νόμους που ψηφίστηκαν την περίοδο 2005-2009 νομιμοποιούνταν οι παράνομες προσλήψεις και οι παράτυπες μετατροπές συμβάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε δήμους και σε δημοτικές επιχειρήσεις ανά την επικράτεια.
Το «Έθνος» αποκαλύπτει τη φάμπρικα της νομιμοποίησης παράνομων προσλήψεων στους ΟΤΑ την περίοδο 2005-2009 επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή με την πίεση των δημοτικών αρχών όλων των πολιτικών αποχρώσεων.
Οι τροπολογίες της ντροπής αφορούσαν το «ξέπλυμα» εξόφθαλμων παράνομων προσλήψεων που είχαν λάβει χώρα σε δήμους είτε μέσω δημοτικών επιχειρήσεων είτε μέσω αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράνομες προσλήψεις μετατράπηκαν σε νόμιμους διορισμούς μέσω των τροπολογιών.
Αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Δραπετσώνας προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους οι υπάλληλοι που κρίθηκαν παράνομες οι μετατροπές συμβάσεων.

 http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/famprika-me-amartoles-monimopoiiseis-se-dimous-dimotikes-epixeiriseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: