Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των Ένδοξων Αγίων Μαρτύρων των Θαυματουργών Ακινδύνων.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των Ένδοξων Αγίων Μαρτύρων των Θαυματουργών Ακινδύνων.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει στη πράξη το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχημανδρίτης κκ Αντώνιος Μαλουφ. Χαρακτηρίστηκα ο Θεοφιλέστατος Μητροπολητης Μαραθώνος κκ Μελίτων, ο οποίος χοροστάτησε την παραμονή ανέφερε: "ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος ανέλαβε το έργο του Ναού κάτω από το μηδέν, δηλαδή στο μείον και μέσα σε λιγα χρόνια αυτός και οι συνεργάτες του έχουν κάνει αυτό το αξιοζήλευτο έργο".
Ανήμερα της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρας. Ο οποίος με τη σειρά του εξήρε το έργο που επιτελείται και τόνισε το πόσο σημαντική είναι η προσφορά όλων την πολιτών στη διαχείρηση κρίσεων στη Χώρα μας.
Το απογευμα πραγματοποιήθηκε η λιτανεία μέσα στους δρόμους της ενορίας με τον κόσμο να δέχεται την ευλογία των Αγίων με αναμμένα τα φώτα των σπιτιών.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σαράντης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, ο βουλευτής των Αν.Ελ. κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου.
Κλείνοντας την εορτή των Αγίων Ακινδύνων ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος ευχαρίστησε τον κόσμο που ήρθε, όπως και όσους συνέβαλαν. Ευχαρίστησε τους πατέρες που ήρθαν απο άλλους Ιερούς Ναούς, τους ψάλτες, τους επιτρόπους του εκκλησιαστικού, τις κυρίες του φιλόπτωχου, τη φιλαρμονική του δήμου, την αστυνομία, την ένωση Κρητών Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκε και του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ μαζί για να τιμήσουμε και πάλι τους Αγίους Ακινδύνους.


Στο τέλος απένειμε σταυρό, ο οποίος είναι αντίγραφο του σταυρού της μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, καθαριότητας και τεχνικών συνεργιών κ. Γιάννη Ελαιοτριβάρη για την προσφορά του στον Ιερό Ναό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: