Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΕ ΑΤΤΑΛΟ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΓΕΡΟΒΟΥΝΟ



Με απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου
Αγίων Αναργύρων-Καματερού αποφάσισε κατά πλειοψηφία στις 28/11 την κατάθεση αίτησης στο αρμόδιο δικαστήριο για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας σχετικά με την μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα που αφορά στις πολεοδομικές ενότητες Αττάλου-Αγίου Νικολάου και Γεροβουνού (στην επέκταση και στις διορθωτικές πράξεις).

Στην περιοχή του Αττάλου-Αγ.Νικολάου το θέμα αφορά σε 2.200 ακίνητα και τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σύμφωναμε τα ραβασάκια που έλαβαν από το δήμο, ήδη από το 2012, ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ. To πρόβλημα διευρύνεται τώρα και στην περιοχή του Γεροβουνού,  όπου μετά την απόφαση της διοίκησης του δήμου θα κληθούν και εκεί οι κάτοικοι να πληρώσουν με βάση την τιμή που θα καθοριστεί δικαστικά.
Είναι φανερό ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας που έχει στενάξει από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, από τη φοροληστεία και την ανεργία.

Πυρήνας του προβλήματος που έχει προκύψει σε Άτταλο-Αγ.Νικόλαο και Γεροβουνό είναι το γεγονός ότι η γη είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνική ιδιοκτησία. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες ακίνητα είναι κενά, συνάνθρωποι μας μένουν στο δρόμο.
H απάντηση σε αυτήν την κατάσταση δεν είναι να παζαρεύουμε πόσο θα πληρώσουμε. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και παλεύουμε:
·        Να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης για δικαστικό προσδιορισμό τιμής μονάδας.
·        Να γίνει εδώ και τώρα συνολική διευθέτηση του ζητήματος ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά

Η λαϊκή στέγη δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα.
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: