Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το wi-fi, ο Σαράντης και ο Σαμαράς

Σχόλιο της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» για την ανακοίνωση του Δήμου περί δωρεάν ασύρματου δικτύου wi-fi σε χώρους του δήμου μας: Στα χνάρια του γκουρού της εξαθλίωσης η διοίκηση Σαράντη
Πριν σας παρουσιάσουμε τα σχετικά με το σχόλιο της Αλληλεγγύης, θα περιοριστούμε σε μια μικρή υπενθύμιση ενός άλλου δελτίου τύπου του δήμου με ημερομηνία 7/7/2010 όπου μας ανακοίνωνε ότι «Το δωρεάν ασύρματο δίκτυο (WI-FI Hotspot) για όλους τους πολίτες είναι πλέον γεγονός στους Αγίους Αναργύρους...». Επίσης, στο ίδιο, μας ενημέρωνε για τις «...περιοχές οι οποίες καλύπτονται από συσκευές που επιτρέπουν και διαχειρίζονται την ασύρματη πρόσβαση των χρηστών στο internet (και) είναι: Το Δημαρχείο και η κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων (σε λειτουργία), Το Β΄ ΚΑΠΗ και η πλατεία Πλαπούτα (σε λειτουργία), Το 1ο Λύκειο και ο πεζόδρομος στην οδό Παπάγου (θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα), Η πλατεία Άρη Βελουχιώτη (σε λειτουργία), Το Α΄ ΚΑΠΗ Ν. Πλαστήρα & Κλεισούρας (σε λειτουργία), Η πλατεία Κοκκινόπουλου (σε λειτουργία), Το Δ΄ ΚΑΠΗ στα Μυκονιάτικα (θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα)...». Το γιατί δεν λειτούργησαν, όμως, ποτέ κανείς δεν μας εξήγησε... Τόσο καλά, με την «αποτελεσματική» και «εκσυγχρονιστική», όπως αρέσκεται να λέει, διοίκηση Σαράντη!!!
Ας δούμε τα «φρέσκα» νέα τώρα:
Οι δηλώσεις Σαμαρά: «Εγώ σήμερα μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi internet. Σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο».

Η Είδηση: Μέσω των δήμων η υλοποίηση των παραπάνω, δηλαδή, δράσης για δημιουργία εθνικού δικτύου wi-fi (Δείτε ΕΔΩ)
Το δελτίο τύπου της διοίκησης Σαράντη: Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ανταποκρίθηκε άμεσα σε επιστολή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, που καλεί τους Δήμους να υλοποιήσουν το πρόγραμμα για δωρεάν ασύρματο internet, για όλους τους πολίτες. Περισσότερα εδώ...
Το σχόλιο της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας»
Επειδή το σχόλιο μας σε ανάρτηση του Δημάρχου για "δωρεάν wifi στο Δήμο μετά από εντολή του υπουργείου" ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ και ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ, αναγκαζόμαστε να το επαναφέρουμε στη δημοσιότητα.
Εκτός από επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι, ψεύτες και υποταγμένοι στα όποια θελήματα της Τρόικας και των μνημονιακών Κυβερνήσεων, η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΗ προβαίνει και στην αξιοποίηση μεθόδων (που παραπέμπουν σε εποχές χούντας και δικτατορίας) ΦΙΜΩΣΗΣ της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων και των κριτικών που της ασκούνται.
Καλή σας μέρα κύριοι.
Υ.Γ. Και να ξέρετε ότι η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της παράταξής μας, όπως και η υπεράσπιση και επέκταση των δημοσίων αγαθών σε όλο τους το φάσμα. Ο κόσμος όμως ζητάει δουλειά, και δυνατότητα να ζει μια αξιοπρεπή ζωή, κι εσείς του πουλάτε νούφαρα για μεταξωτές κορδέλες. Ακόμα. Αυτό ξέρατε, αυτό σας ένοιαζε, αυτό συνεχίζετε να εμπιστεύεστε.

 
 

Επίσημη πρώτη του υποψήφιου δήμαρχου του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» με εκδήλωσή της την Τετάρτη 29/1 στις 18:30, στο Μαρία-Έλενα (Αγίας Παρασκευής 38-40, Άγιοι Ανάργυροι, Ανάκασα) παρουσιάζει τον υποψήφιο δήμαρχο της για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, τον γιατρό - ορθοπεδικό, Γιώργο Κομματά.
Στην εκδήλωση θα προλογίσουν ο δημοτικός σύμβουλος της «Αλληλεγγύης» Γιάννης Γκολφινόπουλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής και θα συγκροτηθεί η Εκλογική Επιτροπή του συνδυασμού.

Επίσης, η νέα (και ανανεωμένη) ηλεκτρονική σελίδα της Αλληλεγγύης είναι:

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ

Ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση του
εγκαταλελειμμένου οικήματος στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Ευβοίας. Η απαλλοτρίωση του κτίσματος έγινε αφενός για να προχωρήσει η διάνοιξη του δρόμου και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων κι αφετέρου γιατί ο συγκεκριμένος χώρος είχε μετατραπεί σε σημείο συσσώρευσης σκουπιδιών και σε εστία μόλυνσης.
Ο Δήμος αποζημίωσε τους ιδιοκτήτες του κτίσματος και προχωράει με ταχύ ρυθμό στη κατεδάφιση του 

παράπλευρου και του απέναντι οικήματος.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ




Στην ιστοσελίδα του καλωσορίζει το Δημοτικό Ωδείο Αγίων Αναργύρων- Καματερού τους κατοίκους της πόλης.Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να περιηγούνται άμεσα και γρήγορα στα τρέχοντα προγράμματα, να βρίσκουν αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα που διδάσκονται και να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του Ωδείου μέσα από το ιστολόγιο του (blog) στην διεύθυνση:  http://dw1996.blogspot.gr/

Ακαδημία Πολιτών Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού


Πρόγραμμα Ιανουαρίου - Απριλίου 2014

Τετάρτη 22-1
Ασπασία Αδαμοπούλου, εκπαιδευτικός & σύμβουλος αυτοεκτίμησης. Θέμα: Αυτοεκτίμηση και σχολική ηλικία


Τετάρτη 29-1
Δημήτρης Παπάζογλου, χορευτής, χορογράφος. Θέμα: Με τον ρυθμό και τον χορό άγγιξα το όνειρό μου

Τετάρτη 12-2
Λάμπρος Μίχος, δικηγόρος, π.δήμαρχος, π. βουλευτής. Θέμα: Τοπική εξουσία, η άσκηση της δικής μας ελευθερίας

Τετάρτη 19-2
Ανδρέας Μηλιώνης, Ερευνητής τοπικής ιστορίας. Θέμα: κοινωνικά κινήματα και συλλογικές δράσεις στο χώρο της ΒΔ Αθήνας από το 1950 μέχρι σήμερα

Τετάρτη 26-2
Γιώργος Ακρίτας, ζωγράφος & καθηγητής στη Β/θμια εκπαίδευση. Θέμα: Πάμπλο Πικάσο. Ο καλλιτέχνης ορόσημο στην ιστορία της ζωγραφικής του 20ου αιώνα

Τετάρτη 12-3
Ελένη Τσενόγλου, δρ. κοινωνικής & ιστορικής ανθρωπολογίας. Θέμα: Η "αθέατη" διάσταση του χώρου. Προσπάθεια ανθρωπολογικής προσέγγισης ενός οικιστικού συστήματος. Καστελόριζο Δωδεκανήσου

Τετάρτη 19-3
Δρ. Ιωάννης Κάππος, σύμβουλος Α/θμιας εκπαίδευσης & ιστορικός. Θέμα: Όψεις της νεοελληνικής ταυτότητας

Τετάρτη 2-4
Δρ. Μιχάλης Χρυσοβέργης, μαθηματικός, αστροφυσικός & τ.σχολικός σύμβουλος. Θέμα: Άραγε είμαστε μόνοι στο σύμπαν; 


Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στο παλιό Δημαρχείο των Αγίων Αναργύρων, στην ομώνυμη πλατεία απέναντι από τον ναό των Αγίων Αναργύρων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος, στις 7 μ.μ.

Στο τραπέζι πάλι σενάριο αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών

Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 επαναφέρουν κυβερνητικές πηγές μιλώντας στην aftodioikisi.gr.  Βασικό επιχείρημα που (ξανά)προβάλλεται είναι ότι κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών. «Δεν τις αντέχει το κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή που σημειώνει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι «ούτε οι κάλπες δεν επαρκούν»!
Στην πραγματικότητα όμως,  όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών μεταθέτοντας την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών την 18η Μαΐου. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές την 18η Μαΐου μαζί με τον α΄γύρο των εκλογών ΟΤΑ και οι ευρωεκλογές την 25η Μαΐου ταυτόχρονα με το β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ωστόσο, καθώς η  αναβολή των εκλογών βολεύει, κυρίως, το μικρό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή έχει περί τους 170 από τους 325 δημάρχους και 8 από τους 13 περιφερειάρχες αλλά και τη ΝΔ που έχει τους περισσότερους από τους υπόλοιπους, το ενδεχόμενο αυτό στην πραγματικότητα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απωλέσουν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, την πλειοψηφία στη Βουλή, θα κρατήσουν, τουλάχιστον, ένα θύλακα εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, έτσι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ ικανοποιούν ένα σημαντικό τμήμα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που ζητούν να παραταθεί η παρούσα (κουτσουρεμένη) θητεία.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει αποφασίσει να γίνουν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, αλλά το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση τόσων αναμετρήσεων ταυτόχρονα και διαπιστώθηκε ότι θα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί είναι πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα και μάλιστα σε μια συγκυρία στην οποία η δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε μεγάλη πίεση. Άλλωστε, μπορεί να γίνουν και επαναληπτικές εκλογές, εφόσον δεν εξασφαλίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, οπότε, μαζί με τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών, μπορεί οι πολίτες να πάνε πέντε φορές στις κάλπες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Για όλους αυτούς τους λόγους εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο όριο της πενταετίας, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 ή και το προσεχές φθινόπωρο, εφόσον επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

 http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/sto-trapezi-senario-anavolis-ton-aftodioikitikon-eklogon

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Οι δύο νέοι σταθμοί στις περιοχές Κάτω Αχαρνές και Άγιοι Ανάργυροι


Οι δύο νέοι σταθμοί στις περιοχές Λυκόπετρα (Κάτω Αχαρνές) και
Πύργος Βασιλίσσης (Άγιοι Ανάργυροι) παραδόθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ και αναμένεται να ενταθούν στο δίκτυο εξυπηρετώντας τις όμορες περιοχές.
Οι δύο σταθμοί εκτιμάται ότι μπορεί να συνεισφέρουν σημαντικά στην εμπορική κίνηση του προαστιακού καθώς βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες δεν έχουν εξυπηρέτηση από μέσα σταθερής τροχιάς και το επιβατικό κοινό της περιοχής χρησιμοποιώντας το προαστιακό θα μπορεί να βρει μια αξιόπιστη λύση μετακίνησης.
Εν τω μεταξύ, ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης ελεύθερων χώρων κοντά σε σταθμούς ιδίως της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης. Με δεδομένο ότι οι σταθμοί στις περιοχές αυτές δεν βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, οπότε η έλλειψη χώρων στάθμευσης αποτρέπει το κοινό από τη χρήση τους. Επιπλέον, στους περισσότερους σταθμούς τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα προκαλούν σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Πηγή: euro2day.gr

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ (Wi-Fi)


Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ανταποκρίθηκε άμεσα σε επιστολή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, που καλεί τους Δήμους να υλοποιήσουν το πρόγραμμα για δωρεάν ασύρματο internet, για όλους τους πολίτες.
Ο Δήμος υπέδειξε κεντρικά σημεία της πόλης (πλατείες, Δημόσιες Υπηρεσίες, σχολεία κ.τ.λ.) στα οποία θα τοποθετηθεί το ασύρματο δίκτυο προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης.
Τα σημεία είναι τα εξής:

§ ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (5 ΚΤΙΡΙΑ)
§           ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
§           ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
§           ΠΡΟΑΥΛΙΟ 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
§           ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΙΕΚ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
§           ΠΡΟΑΥΛΙΟ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Σας γνωρίζουμε ότι η ΔΕΗ το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα μειωμένης τιμής ρεύματος, έως και 42%, σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας γνωρίζουμε ότι η ΔΕΗ το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα μειωμένης τιμής ρεύματος, έως και 42%, σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.
Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργους, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και άτομα με αναπηρία.
Tα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι τα εξής:
Εάν έχετε χαμηλό εισόδημα:
Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 €. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 € για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.
Μέση τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh.

Εάν είστε γονιός με τρία προστατευόμενα τέκνα:
Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 €.
Μέση τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh

Εάν είστε μακροχρόνια άνεργος:


Άνεργος για τουλάχιστον έξι (6) συνεχόμενους μήνες, στο τέλος του προηγούμενου μήνα από αυτόν που υποβάλλεται η αίτηση.
Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 € (δεν συνυπολογίζεται τυχόν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που αφορά το διάστημα που προηγήθηκε την περίοδο ανεργίας). Σε περίπτωση ανέργων συζύγων, τα παραπάνω εφαρμόζονται και για τους δυο συζύγους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 € για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.
Μέση τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh.

Εάν είστε Α.Μ.Ε.Α.:
Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω
Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 €
Μέση τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.

Εάν έχετε ανάγκη μηχανικής υποστήριξης:
Άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομα με προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης,
Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 €
Μέση τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας από 200 kWh έως 2.000 kWh (η κατανάλωση πέραν του ορίου αυτού 2.000kWh, θα τιμολογείται με το ισχύον οικιακό τιμολόγιο που αντιστοιχεί στην συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση).

Για την υποβολή της αίτησης απαιτούνται:
Λογαριασμός ρεύματος κύριας κατοικίας, στο όνομα του αιτούντα.
Τα προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, ΑΦΜ και για έγγαμους ΑΦΜ συζύγου)
Για τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, απαιτούνται επιπλέον:
ΑΜΚΑ και ο αριθμός πρωτοκόλλου της σχετικής βεβαίωσης κρατικού ασφαλιστικού φορέας ή - σε περίπτωση ανασφάλιστου - αντίστοιχη βεβαίωση κρατικού νοσοκομείου.

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, μπορείτε να απευθύνεστε στη ΔΕΗ, στο τηλέφωνο 210-9298000, καθημερινές 7.00 - 22.00 και Σάββατο 7.00 - 15.00

Υπέρ των συμπράξεων για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης η ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε  η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέματα τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο Φώτης Κουβέλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου και ενημέρωσε για τις σχετικές διεργασίες που έχουν γίνει και για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες.
Kat;opin, ο Γραμματέας της Κ.Ε., Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για την επόμενη περίοδο.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση.
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν άξιους και ικανούς δημάρχους, καθώς και δημοτικά Συμβούλια, στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων.
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, για τις οποίες υπήρξε ειδικός κύκλος συζήτησης, η Δημοκρατική Αριστερά θα επιχειρήσει να συνδέσει το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

 http://www.aftodioikisi.gr/kommata/iper-ton-simpraxeon-gia-tis-ekloges-tis-topikis-aftodioikisis-i-dimar

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ 
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ο Δήμος διεκδικεί αλλαγή του Νόμου για να ελαφρυνθούν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορά «γης σε χρήμα».

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με τα πολιτικά κόμματα, με σκοπό να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να διευκολυνθούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Καματερό (περιοχή του Άτταλου) που υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορά «γης σε χρήμα».
Υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου που ελήφθη μετά από πρόταση του Δημάρχου, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, Νίκο Σαράντη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Χριστόφορο Δανάκο και Γιάννη Γκολφινόπουλο, πήγε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στη Βουλή όπου είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις με Βουλευτές του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.
Οι συναντήσεις έγιναν διαδοχικά: με τον Βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, τους Βουλευτές των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο και Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Αμοιρίδη.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων ζήτησαν τη στήριξη των πολιτικών κομμάτων στις προτάσεις του Δήμου για την εύρεση τρόπου ελάφρυνσης των κατοίκων. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου, κατατέθηκαν τρία αιτήματα:
Να τροποποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία ώστε να επιτρέπεται ο υπολογισμός της εισφοράς «γης σε χρήμα» να γίνει σε επίπεδα κατώτερα από τις αντικειμενικές αξίες.
Να αυξηθεί ο αριθμός των επιτρεπόμενων δόσεων για την πληρωμή της εισφοράς (από 6 σε 12 χρόνια συνολικά).
Να επιτραπεί η αναστολή για ένα χρονικό διάστημα των πληρωμών από τους κατοίκους.
Οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων εξέφρασαν την κατανόηση τους για το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται εν μέσω της βαθιάς κρίσης και την ξεκάθαρη υποστήριξη τους στα αιτήματα του Δήμου.
Συμφωνήθηκε να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενέργειες που διεκδικούν την αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας ώστε να μπορεί ο Δήμος να υλοποιήσει τις παραπάνω προτάσεις του.
Αναμένονται οι συναντήσεις και με τα άλλα πολιτικά κόμματα, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις του Δήμου και των κατοίκων.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί ο δήμαρχος να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις

Με αφορμή την Πράξη 178/2012 του Κλιμακίου του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο δικηγόρος Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου δημοσιεύει στο νομικό περιοδικό Θεωρία και Πράξη Διοικητικού Δικαίου (τεύχος Δεκεμβρίου 2013), τη γνωμοδότησή του στην οποία εξετάζει εάν και υπό ποιους όρους είναι δυνατή η απευθείας ανάθεση εκ μέρους του Δημάρχου προμηθειών των Δήμων.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η διαδικασία της απευθείας ας ανάθεσης αποτελεί εξαιρετική διαδικασία. Επιπλέον, υπάρχει ειδική αρμοδιότητα Δημάρχου για τη συντέλεση της απευθείας ανάθεσης προμήθειας, μετά από γνώμη του Δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής. Ο δήμαρχος μπορεί να προσφεύγει στην εξαιρετική διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για προμήθειες του Δήμου, εφόσον η δαπάνη τους δεν υπερβαίνει κατ’ είδος και σε ετήσια βάση το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Εξάλλου, ειδικώς το ζήτημα των προμηθειών των Δήμων ρυθμίζεται με το άρθρο 209 παρ. 1 του Ν 3463/2006 («Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων»). Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη: 
«Οι προμήθειες των Δήμων, των Κοινοτήτων, των πάσης φύσεως Συνδέσμων τους, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου και των ιδρυμάτων τους διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών των ΟΤΑ (ΕΚΠΟΤΑ), όπως ισχύει, με την επιφύλαξη των ειδικών ρυθμίσεων του ΠΔ 370/1995 (ΦΕΚ Α΄ 199), όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί από το ΠΔ 105/2000 (ΦΕΚ Α΄ 100) και των αντίστοιχων του ΠΔ 57/2000 (ΦΕΚ Α΄ 45)». Με τις ανωτέρω διατάξεις η ρύθμιση των προμηθειών των Δήμων παραπέμπεται ευθέως στις ειδικότερες διατάξεις της υπ’ αριθμ. 11389/1993 Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών («Ενιαίος κανονισμός προμηθειών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης»). 
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 παρ. 6 ορίζεται: «“Διαδικασία μέσω διαπραγμάτευσης” ή “απευθείας ανάθεση” είναι η διαδικασία εκείνη στα πλαίσια της οποίας η αναθέτουσα αρχή προσφεύγει στους προμηθευτές της επιλογής της και διαπραγματεύεται τους όρους της σύμβασης με έναν ή περισσότερους από αυτούς». Περαιτέρω, στο άρθρο 23 του ΕΚΠΟΤΑ προβλέπεται: «1. Προμήθεια με “διαδικασία μέσω διαπραγμάτευσης” ή “απευθείας ανάθεση” μπορεί να γίνει εάν συντρέχει μια από τις περιπτώσεις που προβλέπονται στις περιπτώσεις των εδαφίων β΄ και γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 3 του παρόντος κανονισμού και της παραγράφου 20 του άρθρου 3 του Ν 1797/1988. 
Ειδικότερα η περίπτωση του εδαφίου (ζ) της παρ. 20 του άρθρου 3 του Ν 1797/1988 δεν εφαρμόζεται προκειμένου για προμήθειες που εμπίπτουν στις διατάξεις του ΠΔ 105/1988. 2. Προκειμένου να διενεργηθεί προμήθεια με διαδικασία μέσω διαπραγμάτευσης ή με απευθείας ανάθεση απαιτείται απόφαση του δημοτικού ή του κοινοτικού συμβουλίου το οποίο επιλέγει και τον προμηθευτή, αφού προηγηθεί γνωμοδότηση του αρμόδιου για την αξιολόγηση οργάνου. 
Η απόφαση πρέπει να αιτιολογείται δεόντως, με ρητή αναφορά στις περιπτώσεις που αναφέρονται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου που οδήγησαν στην προσφυγή σ’ αυτή τη διαδικασία και να αναφέρονται, πέραν των στοιχείων (ονομασία και ταχυδρομική διεύθυνση) της αναθέτουσας αρχής, η αξία, η ποσότητα και η φύση των αγοραζομένων εμπορευμάτων, ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής (σε περίπτωση αποτυχόντος διαγωνισμού), ο αριθμός των υποψηφίων που καλούνται να υποβάλουν προσφορά, ενδεχομένως δε, ο αριθμός των υποψηφίων που δεν προκρίθηκαν και οι λόγοι απόρριψης της υποψηφιότητάς τους … 
Σε περίπτωση που η απευθείας ανάθεση αφορά προμήθεια ή δαπάνη της οποίας δεν υπερβαίνει κατά είδος, σε ετήσια βάση, το ποσό των επτακοσίων πενήντα χιλιάδων (750.000) δραχμών συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ή εκείνο που ορίζεται στην περίπτωση θ΄ της παραγράφου 20 του Ν 1797/1988 όπως αυτή κάθε φορά ισχύει, αρμόδιος είναι ο Δήμαρχος ή ο πρόεδρος της κοινότητας, μετά προηγούμενη γνώμη του αρμοδίου για την αξιολόγηση οργάνου»
Διαβάστε τη γνωμοδότηση του κ.  Απ. Παπακωνσταντίνου: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ.

 http://www.aftodioikisi.gr/

Προβλήματα κατοίκων Αττάλου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού





ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών
και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν
το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής Αττάλου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού από την υποχρέωση που έχει προκύψει για εισφορά σε χρήμα, λόγω της ολοκλήρωσης της πράξης εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή.


Το θέμα αφορά 2.200 ακίνητα και τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ (σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν τις 10.000).
Είναι φανερό, ότι σήμερα, που εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι δέχονται καθημερινά επίθεση με μειώσεις στο εισόδημα και νέα φορολογικά βάρη, είναι αδύνατη για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής η πληρωμή των ποσών, που προκύπτουν.
Πυρήνας του προβλήματος, που έχει προκύψει στον Άτταλο, είναι το γεγονός, ότι η γη είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνική ιδιοκτησία.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε:
·         Να ανασταλεί η πληρωμή των ποσών.
·         Να μη βεβαιωθούν στην Εφορία.
·         Να γίνει συνολική διευθέτηση του ζητήματος ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά



Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης

Γιάννης Γκιόκας

Σπύρος Χαλβατζής

Προγραμματικές Θέσεις της "Ασυμβίβαστης Πορείας"

Σύγχρονος λόγος, απλός λόγος με ουσία που δεν θυσιάζει το αυτονόητο για χάρη μικρών παλαιοκομματικών πολιτικών και σκοπιμοτήτων.



Δημοσιοποιήθηκαν οι στόχοι και οι θέσεις της δημοτικής παράταξης ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ.
Η πρώτη ενότητα αφορά στην Διοίκηση και Οικονομική Λειτουργία και η δεύτερη ενότητα στην Κοινωνική Πολιτική.

Διαβάζοντας τις προγραμματικές θέσεις εντύπωση μας έκανε η ορθότητα, η απλότητα και η ουσία,  στοιχεία που εγγυώνται το εφικτό και την αποφασιστικότητα υλοποίησης των εξαγγελιών.

Έμπρακτη συμπαράσταση
Στους Συμπολίτες γονείς με άμεση κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. 
Στις οικογένειες των Συμπολιτών με τον στόχο που τίθεται, της δημιουργίας δημοτικού νοσοκομείου πρωτοβάθμιας υγείας στο δήμο μας.
Στους αδύναμους οικονομικά ή αιφνιδιασμένους και άπειρους νομικά Συμπολίτες μας με τη χορήγηση Νομικής Προστασίας. 
Στους ανέργους και επιχειρηματίες Συμπολίτες μας με την δημιουργία Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας και Επιχειρηματικότητας.

Άπλετο φως
Διαφάνεια στη Λειτουργία του Δήμου και των θεσμικών οργάνων της. Τήρηση πρωτοκόλλου στη Γραμμή Δημότη βάζοντας τέλος στους ανίερους lifestyle αιρετούς, όπου την υποχρέωση και το καθήκον τους προς τους Συμπολίτες τα πούλαγαν ως ρουσφέτι.

Τέλος στον αποκρυφισμό
Τήρηση πρακτικών και δημοσιότητα στις συνεδριάσεις της Οικονομικής και της Επιτροπής ποιότητας ζωής.

Τέλος στον μυστικισμό.
Αναβάθμιση και διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με δημόσιες, σε όλο το μεγαλείο τους, συνεδριάσεις μέσω ζωντανής προβολής τους στο διαδίκτυο.

Τέλος στους κομήτες και διάττοντες αστέρες
Ο Γενικός Γραμματέας που θα τοποθετηθεί θα είναι συνδημότης και όχι ξένος, θα είναι συνεργάτης και όχι κομματικός τοποτηρητής.

Αυτά είναι μερικά από σημεία των Προγραμματικών Θέσεων της Ασυμβίβαστης Πορείας.

Διαβάστε όλη την εξαγγελία  εδώ

Κάλεσμα - Καταγγελία σχετικά με τη μη τήρηση της υπογεγραμμένης σύμβασης από τον μειοδότη-διαχειριστή του Δημοτικού Κινηματογράφου “Όναρ”

 
Δημοτικός Κινηματογράφος "ΟΝΑΡ":
Πέντε (5) ευρώ τα δύο (2) ή το ένα (1) εισιτήριο τελικά;
Καταγγελίες συνδημοτών μας αναφέρουν ότι ο διαχειριστής του δημοτικού κινηματογράφου, ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ-ΟΝΑΡ χρεώνει 5 ΕΥΡΩ το άτομο ή 5 ΕΥΡΩ ΤΑ 2 ΑΤΟΜΑ κατά περίσταση, σε οποιαδήποτε προβολή του.
Θα ήταν μια απλή παρανόηση ή ίσως μια κουτοπονηριά από πλευράς μειοδότη του διαγωνισμού για την διαχείριση του δημοτικού κινηματογράφου και τα επαναλαμβανόμενα συμβάντα θα τύγχαναν απλά καταγγελία κακής εκτέλεσης σύμβασης. Όμως προηγήθηκε αφίσα του διαχειριστή, η οποία και καταγγέλθηκε από τους εκπροσώπους της δημοτικής κίνησης ''Αλληλεγγύη , η δύναμή μας'' στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του δήμου μας (Ο.Π.Α.Π.Δ.Α.Α.Κ.).
Ο πρόεδρος κ.Κουτελιέρης, του ΟΠΑΠΔΑΑΚ, ερμήνευσε την πρακτική του μειοδότη λέγοντας ''προσπαθεί να μαζέψει κόσμο", αλλά και ''δεν χρεώνει 5 ευρώ το μονό άτομο". Δυστυχώς φάνηκε γνώστης της κατάστασης αφού επεσήμανε '' τυπώσαμε καινούργια αφίσα με το ποσό των 2.5 ευρώ το άτομο''.
Προς ενημέρωση των συνδημοτών μας (αφού αμέλησε η δημοτική αρχή), αναφέρουμε ότι η σύμβαση παραχώρησης αναφέρει ρητά ότι το εισιτήριο ανέρχεται σε 2.5 ευρώ το άτομο εκτός Τετάρτης βραδινής που είναι δωρεάν. Επίσης κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή το παιδικό πρόγραμμα είναι με εισιτήριο 2 ευρώ.

Οι δημοτικοί άρχοντες έλαβαν τη λαϊκή εντολή διαχείρισης δημόσιας περιουσίας προς όφελος της κοινωνίας και των δημοτών. Ειδικά στη εποχή των μνημονίων και της λαϊκής φτωχοποίησης χρειάζεται να διαφυλάττουν τη λαϊκή περιουσία ως κόρην οφθαλμού .
Η “Αλληλεγγύη η δύναμή μας” καλεί τους συνδημότες μας:
1) Να πληρώνουν την σωστή χρέωση ανά ημέρα.
2) Να καταγγέλλουν δημόσια διαφορετική αντιμετώπιση από τον διαχειριστή του κινηματογράφου.
3) Να υπερασπίζουν τα δικαιώματα τους και τη δημόσια περιουσία στην καθημερινότητα τους.
Η “Αλληλεγγύη, η δύναμή μας” καλεί το ΔΣ του ΟΠΑΠΔΑΑΚ: Να διασφαλίσει τους όρους της σύμβασης, ειδάλλως να κηρύξουν έκπτωτο το μειοδότη.
Οι ευθύνες της διοίκησης είναι τεράστιες. Έστω και τώρα ας εγκαλέσει τον μειοδότη και αν δεν συμμορφωθεί ας καταγγείλει την σύμβαση. Μη καλύπτει τους ημετέρους της.
Άλλωστε η ώρα της κρίσης για τα ''λάθη'', τις ''παραλείψεις'' και τις πολιτικές της διαχείρισης ΣΑΡΑΝΤΗ και λοιπών, είναι κοντά.
Αλληλεγγύη, η δύναμη μας
Δείτε: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την λειτουργία των κινηματογράφων ΟΝΑΡ και αίθουσας τέχνης και πολιτισμού ΜΑΡΙΑ ΕΝΕΝΑ
Επιλογή του διαχειριστή για τους κινηματογράφους ΟΝΑΡ και ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ
Υ.Γ. Μετά από συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως του θέματος, στη σημερινή 1η Συνεδρίσαη του ΔΣ του Οργανισμού, και με πρωτοβουλία της παράταξής μας, μέλος του ΔΣ ζήτησε να αλλαχθεί η λεξη "δικαιολόγησε" με την λέξη "ερμήνευσε". Πολύ σωστά όπως ανέφερε το μέλος του ΔΣ, ο πρόεδρος σε καμία περίπτωση δεν πήρε το μέρος του μειοδότη-διαχειριστή και δεν προσπάθησε να τον καλύψει. Δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε, γι' αυτό και προχωρήσαμε σε νέα διορθωμένη ανάρτηση. Σε καμία περίπτωση δεν καταγγείλαμε τον πρόεδρο ότι "τα έχει κάνει πλακάκια", όπως θα έλεγε ο λαός μας, με τον διαχειριστή του δημοτικού κινηματογράφου. Αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι το γνώριζε, ότι του το γνωστοποιήσαμε κι εμείς στην προηγούμενη συνεδρίαση το Δεκέμβρη, και φτάσαμε στο σημείο σήμερα, μετά από 20+ ημέρες, να χρειάζεται να το επάναφέρουμε πιο έντονα αυτή τη φορά στο ΔΣ και να του δώσουμε δημόσια διάσταση έτσι ώστε να επιληφθεί επιτέλους η Διοίκηση του θέματος. Τέλος, να πούμε ότι πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για άμεση παρέμβαση από τον ΟΠΑΠΔΑΑΚ με ανάρτηση της τιμής (2,5 ευρώ το άτομο) στο Ταμείο του σινεμά, καθώς και με δημοσιοποίηση ανακοίνωσης στη διαδικτυακή σελίδα του Οργανισμού προς ενημέρωση των δημοτών.