Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΡΑΝΤΗ!!!

Είναι θλιβερό!!!
Ο Μουρούτης και η μονταζιέρα της Ν.Δ. δεν έχουν ως οπαδό μόνο

τη "συντρόφισσα" Κανέλλη αλλά και τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!!!
Τα αναφερόμενα στη στάση της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ τόσο σήμερα όσο και στο διάστημα που ήμουν εκπρόσωπος της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, είναι παντελώς ψευδή και ανυπόστατα.

Θυμίζω σε όποιον καλοπροαίρετο ότι, δεν ψήφισα ούτε καν, την επέκταση
του ωραρίου των υπηρεσιών του Δήμου εφόσον δεν εξασφαλιζόταν η
κατοχύρωση του 8ώρου και των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού.

Θυμίζω επίσης, πάλι σε κάθε καλοπροαίρετο ότι, δεν ψήφισα ποτέ καμία
πρόσληψη συμβασιούχου με οποιαδήποτε μορφή. Η διαφορά μου με τη ΛΑΙΚΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν μόνο ότι εγώ δεν τους θεωρούσα "συνυπεύθυνους" επειδή
κατέθεταν αίτηση για πρόσληψη!!!
Ο λόγος που απαντώ σήμερα σε αυτή τη
λάσπη, δεν είναι για να προστατέψω τον εαυτό μου (δεν τόχω ανάγκη)
αλλά για να προστατέψω τους συντρόφους μου στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, που δίνουν
σήμερα τον αγώνα τον καλό, με αντίπαλο το μνημονιακό καθεστωτικό Σαράντη
και όχι τη Λαϊκή Συσπείρωση και το Δημήτρη Κατσαντώνη με τους οποίους
θα βρεθούμε έτσι κι αλλιώς στα ίδια μετερίζια!!!
ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 http://terzogloupanagiotis.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

"ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ..."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το "ΤΡΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" με ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ για τις επιλεκτικές εθελοντικές δράσεις και προτιμήσεις του
δημάρχου Αγίων Αναργύρων Καματερού

"Με αφορμή την ΕΚΔΗΛΩΣΗ που ήταν ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ «Εθελοντισμός και ενεργοί πολίτες: προσφορά για την πόλη και τους ανθρώπους της» που διοργανώθηκε από το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και την Κοινωνική Υπηρεσία το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στις 11.00πμ,στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ,θα θέλαμε να εκφράσουμε και εμείς τις ευχαριστίες μας και να συγχαρούμε τα μέλη των ομάδων που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας , για την προσφορά τους στους πολίτες που βάναυσα πλήττονται από την κρίση που βιώνουμε ..
 Όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε χωρίς σχόλιο τον αποκλεισμό μας από τις εκδηλώσεις του δήμου , καθώς ο κ.Σαράντης όπως δείχνει με την πρακτική του αυτή δεν αντέχει στην υποκίνηση και προώθηση της ιδέας της αγωνιστικότητας και της αντίστασης που πρεσβεύουμε , παράλληλα με τις αξίες της αλληλεγγύης και της συμμετοχής . Είμαστε εδώ και όλα αυτά μας κινητοποιούν για ακόμα περισσότερες δράσεις και δυναμικότερη παρουσία , με την υποστήριξη των εκατοντάδων μελών μας". 

 http://trenoallhleggyis.blogspot.gr/

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ "ΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ"


To Σαββάτο 29/03/2014, στην εφημερίδα «Τα Νέα» (Σαββατοκύριακο) δημοσιεύθηκε άρθρο στη στήλη «Η Εποχή μας» (σελ. 38-39) με θέμα το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.
Ο τίτλος του είναι «Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Και το Ελληνικό θα μπορούσε να καταλήξει … έτσι».
Ως επιτροπή Κατοίκων ήμασταν ενημερωμένοι. Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε δώσει τηλεφωνική συνέντευξη σε δημοσιογράφο της εφημερίδας. Επιθυμούμε να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις επί του άρθρου.
Το άρθρο συνδέει την κατάσταση του πάρκου με την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Εκτός από την αναφορά στον τίτλο, αναφέρει ότι»Η εικόνα της εγκατάλειψης που παρουσιάζει η «όαση της Αττικής», με κτίσματα ρημαγμένα, σπασμένα φωτιστικά και λίμνες βούρκους επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τη συζήτηση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου».

Ως Επιτροπή Κατοίκων για το Πάρκο στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων του Ελληνικού που διεκδικούν να μη δοθεί προς εμπορική εκμετάλλευση ο χώρος του πρώην αεροδρομίου και να δημιουργηθεί ένα δημόσιο πάρκο, πόλος υπερτοπικού πρασίνου που θα το απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι της Αττικής. Η κατάσταση του πάρκου σήμερα πρέπει να απασχολήσει το δημόσιο διάλογο, καθώς υπάρχει εμπειρία και γνώση για τους παράγοντες που τελικά το υποβάθμισαν. Σίγουρα για εμάς δεν πρέπει η κατάσταση του Πάρκου Αντ. Τρίτσης να χρησιμοποιείται ως φόβητρο για όσους ονειρεύονται το πρώην αεροδρόμιο ως δημόσιο πάρκο.
Θέλουμε να διευκρινήσουμε ότι το κόστος λειτουργίας που αναφέρεται (200.000-300.000) είναι το ελάχιστο και δεν περιλαμβάνει τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πάρκου. Ως ενδεικτικό κόστος λειτουργίας αναφέρουμε ότι στο Π.Δ. 184/2002 (ΦΕΚ 172 τ. Α/ 26-07-2002), όπου ανακοινώνεται η σύσταση του φορέα του πάρκου, αναφέρεται ότι «προκαλείται ετήσια δαπάνη ύψους 977.256€ επί του προϋπολογισμού του συνιστώμενου» . Είμαστε της άποψης, ειδικά στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, ότι το πάρκο μπορεί να επιβιώσει έστω και με χαμηλότερα ποσά, όπως 200.000-300.000 €.
Διαβάζουμε τις δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ του (μητροπολιτικού πλέον) φορέα του πάρκου, κου Γιάννη Μιχαλόπουλου, ότι «Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε τα ανεξόφλητα ενοίκια από τα καταστήματα γιατί δεν έχουμε δικηγόρο.» Ο κος Μιχαλόπουλος αναφέρεται στα ανείσπρακτα μισθώματα από τα καταστήματα που λειτουργούν μέσα στο Πάρκο. Πράγματι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει δικηγόρος. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι αν κάποιος θέλει να εισπράξει ενοίκια έχει συγκεκριμένες επιλογές. Είτε μέσω διαταγής πληρωμής (σύντομη χρονικά διαδικασία, με χαμηλό κόστος) θα απαιτήσει τα ενοίκια και τη χρήση του μισθίου, είτε θα εκχωρήσει τα μισθώματα στην εφορία. Αλλά ακόμα κι αν δεν προβεί σε αυτές τις ενέργειες, υπάρχουν δικηγόροι που δουλεύουν με εργολαβία. Υπάρχουν τρόποι λοιπόν, εκείνο που απουσιάζει είναι η βούληση, όχι μόνο του φορέα, αλλά και των υπολοίπων οργανισμών που συμμετέχουν έμμεσα και άμεσα (ηγεσία ΥΠΕΚΑ, διοικήσεις Περιφέρειας και Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων Καματερού).
Τέλος επισυνάπτουμε την ερώτηση των βουλευτών Γεωργοπούλου- Σαλτάρη Έφης, Στρατούλη Δημήτρη, Δούρου Ρένας, Αλεξόπουλου Απόστολου, Βαρεμένου Γιώργου, Βούτση Νίκου και Καφαντάρη Χαράς από 11/11/13, καθώς και τη σχετική απάντηση από τον Υπουργό ΠΕΚΑ Μανιάτη Γιάννη από 06/12/13.
Συνημμένα:

 

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή επιστολή του Σταύρου Νικητόπουλου για τις δημοτικές εκλογές 2014

"Καλούμε στη δημιουργία ευρύτερου ισχυρού δημοτικού μετώπου που θα δώσει τη δυνατότητα αποτελεσματικής διεκδίκησης και υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών"


Αγαπητοί φίλοι και φίλες
του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού,
Η παράταξή μας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» είναι μια δημοτική κίνηση που δημιουργήθηκε το 2006 από ανθρώπους που μπορεί να είχαν και να έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις και κατευθύνσεις, όμως πάντα τους ενώνει η μεγάλη αγάπη για το Δήμο μας και τους ανθρώπους του. Μας ενώνει η κοινή πεποίθηση ότι ο Δήμος μπορεί να είναι φιλικός, να γίνει προσιτός, ανθρώπινος και κυρίως συμμετοχικός.
Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» δεν ταυτίστηκε ποτέ με κόμματα και δραστηριοποιήθηκε πάντα μόνο προς το συμφέρον της πόλης και πολιτών με ιδέες, με προτάσεις, με συμμετοχή αυτοδύναμα ή σε συνεργασία.
Ως επικεφαλής αυτής της δημοτικής παράταξης, έχω την υποχρέωση να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:
  1. Μπροστά στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης που ζούμε και την εξαθλίωση των δημοτών δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε και να παραμένουμε απαθείς.
  2. Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κομμάτι της πολύπαθης Δυτικής Αθήνας, δοκιμάζει στο πετσί του τις ολέθριες συνέπειες των μέτρων του μνημονίου καθώς και την πλήρη απραξία και ανικανότητα που κυριαρχεί σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής με ευθύνης της διοίκησης Σαράντη.
  3. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή μιας εθνικής ανάτασης αφενός και αφετέρου πρέπει και μπορούν να γκρεμίσουν τα σχέδια της ανίκανης διοίκησης Σαράντη και του περιβάλλοντός του.
  4. Η διοικούσα επιτροπή της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» με ομόφωνη απόφασή της απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις έντιμες προοδευτικές και φιλολαϊκές δυνάμεις της πόλης μας, να συστρατευθούν ισότιμα και χωρίς προαπαιτούμενα σε μια κοινή προσπάθεια ανατροπής της ανίκανης αυτής διοίκησης και καλεί στη δημιουργία ευρύτερου ισχυρού δημοτικού μετώπου που θα δώσει τη δυνατότητα αποτελεσματικής διεκδίκησης και υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών.
  5. Προσωπικά ως δημότης, ως γονιός, ως Έλληνας συναισθανόμενος την ευθύνη μου απέναντι στις γενιές που έρχονται, καλώ σε πλατιά συστράτευση για την αναβάθμιση του Δήμου μας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή, για μια ανοιχτή κοινωνία με αποδοχή της διαφορετικότητας, για ένα Δήμο με στόχο την κοινωνική συνοχή, τη συμμετοχή, τη συλλογικότητα, τη διαφάνεια.
Πιστεύω κι εύχομαι η πρόσκληση αυτή – πρόσκληση ζωής κι ελπίδας – να βρει ένθερμους και ανιδιοτελείς αποδέκτες, τόσο σε μεμονωμένους ιδιώτες όσο και σε δημοτικές παρατάξεις. Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού το έχει ανάγκη.
Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου θα ανατρέψει και θα θέσει στο περιθώριο όσους ξαφνικά αποκηρύσσουν τα χθεσινά κομματικά τους χρίσματα και θα συντρίψει το προσωπείο του όψιμου «ανεξάρτητου».
Το χρωστάμε στα παιδιά μας.
Μάρτιος 2014

Με εκτίμηση Σταύρος Νικητόπουλος Ιατρός Καρδιολόγος Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ





 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -  ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ   &  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ακαδημία Πολιτών Αγίων Αναργύρων – Καματερού  σας προσκαλεί  στη διάλεξη με θέμα:
Άραγε είμαστε μόνοι στο σύμπαν;
Η διάλεξη  θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη  2  Απριλίου  2014  ώρα 7 μ.μ.,
στην Αίθουσα του  Δημοτικού  Συμβουλίου
στο  Παλιό  Δημαρχείο του Δήμου,
(απέναντι από τον Ναό Αγίων Αναργύρων)
Εισηγητής: Δρ. Μιχαήλ Χρυσοβέργης,  Μαθηματικός – Αστροφυσικός,  Καθ. Σχολής Ικάρων, τ. Σχολικός Σύμβουλος

Η Συντονιστική Ομάδα


Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε το 1ο Πρότυπο Λύκειο στην Πλάκα. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από τον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Διαστημικής του Τμήματος Φυσικής του ίδιου Πανεπιστημίου. Υπηρέτησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Καθηγητής, Υποδιευθυντής, Γυμνασιάρχης, Προϊστάμενος Γραφείου και τα τελευταία 14 χρόνια ως Σχολικός Σύμβουλος, αρχικά στον Πειραιά και μετέπειτα στην Α' Αθηνών. Δίδαξε επί 7 χρόνια στον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Διαστημικής του ΕΚΠΑ, όπου και παράλληλα ασχολήθηκε με την έρευνα της Εξωγαλαξιακής Αστρονομίας. Από το 1990 ως σήμερα είναι Καθηγητής της Σχολής Ικάρων, όπου διδάσκει Ανώτερα Μαθηματικά και Διαστημική. Έχει συγγράψει πλήθος εργασιών και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διαλέξεις. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης αστροφυσικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αστρονομίας & Διαστημικής και της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας. Τέλος, διετέλεσε συντονιστής της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου των Μαθηματικών της Γ' Γυμνασίου, που διδάσκεται σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.

          ΑΡΑΓΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;
Tο ερώτημα αυτό αποσχολεί τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Από αρχαιοτάτων χρόνων ΄Ελληνες σπουδαίοι Φιλόσοφοι όπως ο Αναξαγόρας ο Λεύκιππος ο Δημόκριτος και ο Επίκουρος πίστευαν στην ύπαρξη απείρων κόσμων. Χαρακτηριστική είναι η άποψη που διετύπωνε από τον 4ο π.Χ. αιώνα ο φυσικός φιλόσοφος και μαθητής του Δημόκριτου Μητρόδωρος ο Χίος πρόδρομος της Σχολής των Σκεπτικιστικών στο έργο του «περί Φύσεως» Γράφει λοιπόν ο Μητρόδωρος:
«Το να πιστέψει κανείς ότι η Γη είναι ο μόνος κατοικημένος κόσμος στο αχανές Σύμπαν είναι τόσο παράλογο, όσο το να πιστέψει κανείς ότι σ’ ένα χωράφι σπαρμένο με κριθάρι θα φυτρώσει ένας και μοναδικός σπόρος»
Μεταγενέστερα και συγκεκριμένα στο 1ο π.χ αιώνα ο Ρωμαίος φιλόσοφος και ποιητής Λουκρήτιος στο ποίημα του «περί φύσεως των όντων» διατυπώνει με θάρρος την άποψη του γράφοντας τα ακόλουθα: «τίποτα στη Φύση δεν είναι μοναδικό και κατά συνέπεια σε άλλες περιοχές θα πρέπει να υπάρχουν άλλοι κόσμοι σαν τη Γη με ανθρώπους και ζώα.»
Το φιλοσοφικό αυτό πρόβλημα απασχόλησε πολλούς διανοητές και μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού με τραγικά πολλές φορές αποτελέσματα.
Το 1600 μ.Χ.  η  Ιερά  Εξέταση  καταδικάζει  σε  θάνατο  και  οδηγεί  στην  πυρά  τον  Ιταλό  μοναχό  (Giordano Bruno 1548  1600) Tζιορντάνο  Μπρούνο  για τις νεωτεριστικές ιδέες του και κυρίως διότι πρέσβευε ότι υπάρχουν αναρίθμητοι άλλοι ΄Ηλιοι στο Σύμπαν που γύρω τους περιστρέφονται πλανήτες όπως η Γη γεμάτοι με ζωή. Παρ’ όλα αυτά πολλοί πατέρες της Εκκλησίας μας όπως ο Ιερός Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος, ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης αποδέχονταν την ύπαρξη λογικών όντων σε άλλα ουράνια σώματα βασιζόμενοι και ερμηνεύοντας τα λόγια του Χριστού όπου αναφέρει «και άλλα πρόβατα έχω α ουκ έστιν εκ της αυλής ταύτης».
Εκείνος όμως που καταφέρνει να συμφιλιώσει τους θεολόγους με τους αστρονόμους είναι ο σπουδαίος Ολλανδός Φυσικός και Αστρονόμος Κρίστιαν Χωϋκενς (Christiaan Huygens 1692-1695) που επηρεασμένος από τον Πλούταρχο γράφει ότι «θα ήταν παράλογο αν όλοι οι πλανήτες ήταν τελείως έρημοι, διότι τότε θα ήταν άχρηστοι». Κάτι που δεν αντιβαίνει αλλά αντίθετα συμβαδίζει απόλυτα με τη θεολογική άποψη ότι ο Θεός έχει ένα προκαθορισμένο προορισμό για κάθε τί μέσα στο Σύμπαν. Με τον τρόπο αυτό και έκτοτε εισάγεται η δοξασία ότι η ύπαρξη ζωής στο Σύμπαν δεν έχει παρά να δοξάσει και μόνο τον Δημιουργό.
Σήμερα περισσότερο από άλλοτε το μεγάλο αυτό φιλοσοφικό πρόβλημα της ύπαρξης ζωής και αλλού, απασχολεί τους επιστήμονες οι οποίοι χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα της σύγχρονης Αστρονομίας προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο μεγάλο αυτό θέμα.

Let's do it Greece: Την Κυριακή 6 Απριλίου καθαρίζουμε το Αντώνης Τρίτσης


Δηλώστε συμμετοχή 

Το Δίκτυο Εθελοντών  του πάρκου Τρίτση και η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» σας προσκαλούν την Κυριακή 6 Απριλίου για να υποστηρίξουμε όλοι μαζί την δράση  Let's do it Greece που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Αντ. Τρίτση και  ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα!
Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.





Φέτος για τρίτη φορά, φιλοξενούμε τη συγκεκριμένη καμπάνια που "υιοθετήθηκε" από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σκοπός μας μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.
Το  Let's do it Greece υποστηρίζεται  από το Υπουργείο Παιδείας και παροτρύνει όλο και περισσότερες σχολικές ομάδες να συμμετάσχουν σε αυτό.


logos_edra_mikro.jpg
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 3 Απριλίου
Οικονόμου Δημήτρης
210-5913826


mko.edra@gmail.com

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 
Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχίζει τη συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού για την υλοποίηση του Έργου «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8». Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών). Τα μαθήματα γίνονται σε όλους τους νομούς της Πράξης και παρέχονται δωρεάν.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αιτήσεις καθημερινά από τις 8.00 - 15.00, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού (Λ. Δημοκρατίας & Ι. Μέρλα, 2ος όροφος). Τηλέφωνο επικοινωνίας : 213 2039921
 
-Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Δυτικού Τομέα Αθηνών: Μαργαρίτα Κυριάκου (6933252546, 6972458274)
 
 Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. 

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μοναδική διέξοδος: η μεγάλη νίκη των αγωνιστών και αποτελεσματικών Δημάρχων στις εκλογές του Μαΐου

Οι φετινές δημοτικές εκλογές ακολουθούν την πιο δύσκολη τριετία που πέρασε η Αυτοδιοίκηση εδώ και πολλές δεκαετίες. Μέσα σ' αυτά τα χρόνια των Μνημονίων η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων (οι ΚΑΠ) μειώθηκε συνολικά κατά 60%. Την ίδια περίοδο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ουσιαστικά πάγωσε, όπως και η χρηματοδότηση των Δήμων για μικρά έργα (η λεγόμενη ΣΑΤΑ). Τα έσοδα των Δήμων από τα ανταποδοτικά τέλη έχουν επίσης μειωθεί, λόγω της αδυναμίας πολλών πολιτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των πολλών ανοίκιαστων επαγγελματικών χώρων.

Οι προσλήψεις προσωπικού είναι απαγορευμένες στους Δήμους μέχρι και το 2015, ενώ εργαζόμενοι βγαίνουν συνεχώς στη σύνταξη. Από τους Δήμους ξεκίνησε το πογκρόμ των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, με τους σχολικούς φύλακες και τη δημοτική αστυνομία. Δεν υπάρχει τομέας του Δημοσίου που να έχει υποστεί τόσες πολλές περικοπές και θυσίες.
Στην Αυτοδιοίκηση οι Μνημονιακές πολιτικές δεν πέρασαν χωρίς αντίσταση, δόθηκαν και δίνονται συνεχώς μάχες. Από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων τον Νοέμβριο του 2011 για τις περικοπές που έφερε το ενιαίο μισθολόγιο, περάσαμε στους κοινούς αγώνες Δημάρχων και εργαζόμενων το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις το καλοκαίρι του 2013.
Οι κινητοποιήσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα, οι περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων που προτάθηκαν από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2012 αν δεν είχαν εν μέρει αποσυρθεί, εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης, θα υπήρχε πλήρης αδυναμία να πληρωθούν ακόμη και οι μισθοί των υπαλλήλων. Πολλά σχέδια για μαζικές απολύσεις εργαζόμενων στους Δήμους εξαγγέλθηκαν και αποσύρθηκαν από το φόβο των αντιδράσεων. Κοινωνικές Δομές όπως οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ κλπ συνεχίζουν να υφίστανται χάρη στους διαρκείς αγώνες για τη χρηματοδότηση τους.
Το κόστος των μεγάλων περικοπών στους Δήμους πληρώνουν βέβαια οι δημότες, που βλέπουν την εξυπηρέτηση τους να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ενώ οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας, που στηρίζονται όλο και περισσότερο στις κοινωνικές δομές των Δήμων, αγωνιούν για τον κίνδυνο διάλυσης των υπηρεσιών μαζί με την Αυτοδιοίκηση κάθε φορά που ανακοινώνονται νέες περικοπές και νέες απολύσεις.
Δεν συμμετείχαν βέβαια όλοι οι Δήμαρχοι, όλες οι Δημοτικές Αρχές με τον ίδιο βαθμό στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Υπήρξαν πολλοί που, είτε ανοιχτά διαφωνούσαν με τις αποφάσεις των Αυτοδιοικητικών Οργάνων υποστηρίζοντας Μνημονιακές πολιτικές ή συμφωνούσαν μόνο στα λόγια και ήταν άφαντοι από κάθε μορφή αγώνα, είτε κουράστηκαν γρήγορα και αποδέχθηκαν ως μοιραία την εφαρμογή των εξοντωτικών για την Αυτοδιοίκηση πολιτικών της κυβέρνησης.
Στον αντίποδα υπήρξαν Δήμαρχοι που αγωνίστηκαν μέχρι το τέλος. Συμμετείχαν σε όλες τις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις και δεν δίστασαν να εκφράσουν θαρραλέα την αντίθεση τους στον οικονομικό και θεσμικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης. Τιμώντας την υποχρέωση και την ευθύνη που είχαν αναλάβει απέναντι στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης και η Διοίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις. Δεν υπήρξε σε ολόκληρη τη δημαρχιακή θητεία 2011-2014 Δήμος και Δήμαρχος που να είχε πιο αγωνιστική στάση, στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Ενώ και στο Δήμο μας αρκετά στελέχη της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν σε καμιά κινητοποίηση διαμαρτυρίας, περιοριζόμενα να βγάζουν λόγους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι εισηγήσεις του Νίκου Σαράντη ως Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής ήταν πάντα το σημείο αναφοράς και εκκίνησης όλων των Δήμων για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Η πιο μεγάλη επιτυχία μάλιστα ήταν ότι οι αποφάσεις της ΠΕΔΑ έβγαιναν με μεγάλες πλειοψηφίες ή με ομοφωνία, δείχνοντας ότι μπορεί να υπάρξει μια κοινωνική πλειοψηφία αντίστασης στην εξοντωτική λιτότητα, ανεξάρτητα από κομματικές περιχαρακώσεις.
Την ίδια στιγμή στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού όλες οι λειτουργίες και δραστηριότητες υλοποιούνται με επιτυχία. Η καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών διατηρείται σε ποιοτικά επίπεδα. Οι συντηρήσεις υποδομών και σχολείων, η καθαριότητα της πόλης εκτελούνται με αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα από τους εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι αγόγγυστα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τόσο αυξημένες απαιτήσεις και λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Μεγάλα έργα ολοκληρώθηκαν όπως η υπογειοποίηση του Προαστιακού και οι αναπλάσεις στην υπερκείμενη έκταση, η παραχώρηση στο Δήμο 57 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ και η εγκατάσταση στο χώρο του νέου Δημαρχείου και νέος παιδικός σταθμός στην Ανάκασα. Προχωρούν ταχύτατα η διευθέτηση της Εσχατιάς και το νέο υπερσύχρονο κλειστό γήπεδο. Έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ πολλά έργα με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των δημοτικών κοινοτήτων Αγίων Αναργύρων και κύρια του Καματερού όπως το νέο κτήριο πολλαπλών χρήσεων, το νέο κτήριο για πολιτιστικές εκδηλώσεις, νέα κτήρια παιδικών σταθμών, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, γενικότερα αναπλάσεις και φυσικά διευθέτηση των ρεμάτων με παράλληλη κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων κτλ.
Μπροστά στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, η επανεκλογή με όσο μεγαλύτερο ποσοστό των Δημάρχων που αντιστάθηκαν στις πολιτικές διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις προσδοκίες και ανάγκες των κατοίκων, θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.
Το μέτωπο αντίστασης και ανατροπής που χρειάζεται η πατρίδα μας, καλλιεργείται πρώτα και κύρια στην κοινωνία και ριζώνει τόσο σταθερότερα όσο μεγαλύτερη είναι η στήριξη που δίνουν οι πολίτες στις αγωνιστικές πολιτικές.
Γιάννης Ελαιοτριβάρης

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού

http://elaiotrivaris.blogspot.gr/2014/03/blog-post_22.html

Η διοίκηση Ν. Σαράντη (στηρίχθηκε το 2010 από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους) είναι μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή...



Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.


18 Μάη ψηφίζουμε  Λαϊκή Συσπείρωση
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης  Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Γιάννης Πρωτούλης,  μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Δημήτρης Κατσαντώνης, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος.

Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αυταπασχολούμενε, νέα και νέε,
Σε καλούμε σε συστράτευση και αγώνα. Ψηλά το κεφάλι. Να μην παγιδευτεί η λαϊκή αγανάκτηση στις παγίδες που στήνουν παλιοί και νέοι «σωτήρες».
Όχι άλλος χαμένος χρόνος.
Ψήφισε και στο Δήμο με βάση το ταξικό σου συμφέρον. Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση. Γύρισε την πλάτη σε «αυτοδιοικητικούς», «αριστερούς» ,«ανεξάρτητους» υποψηφίους που προσπαθούν να υφαρπάξουν για μια ακόμα φορά τη λαϊκή ψήφο.
Απόρριψε τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και τις παρατάξεις που στηρίζουν. Είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Τα «Ποτάμια» και οι «Ελιές» δε μπορούν ούτε να τους ξεπλύνουν ούτε να τους κρύψουν.
 Μην παγιδευτείς με τα ψεύτικα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ. Τάζει «λαγούς με πετραχήλια» για να χρησιμοποιήσει την ψήφο σου στο βωμό της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και του «οράματος» του για φιλολαϊκή Ευρωπαϊκή Ένωση και «εξανθρωπισμένο» καπιταλισμό. Η «άνοιξη» του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι άλλος ένας βαρύς χειμώνας για το λαό.
Στείλε στο περιθώριο τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είναι τσιράκια των αφεντικών και εχθροί του λαού.
Στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Έχεις  πολλούς λόγους να κάνεις αυτήν την ξεκάθαρη επιλογή.
Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίστηκαν σταθερά για τα λαϊκά συμφέροντα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., περιφερειών, δημοτικών αρχών . Συγκρούστηκαν με την αντιδραστική μεταρρύθμιση  του Καλλικράτη που ήταν μοχλός επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο για να τσακιστούν δικαιώματα και κατακτήσεις, όταν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις στήριζαν ή έκαναν κριτική σε δευτερεύοντα ζητήματα, συμφωνώντας στην ουσία.
Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο μας συμπαραστάθηκαν σε όλους τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες στην περιοχή μας. Βρέθηκαν στους χώρους εργασίας σε απεργίες και κινητοποιήσεις. Στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων στο Δήμο για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τους αγώνες των ανέργων, τις κινητοποιήσεις των γονέων για την κατάργηση των τροφείων, κόντρα στις συγχωνεύσεις σχολείων. Στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών που έμειναν χωρίς ρεύμα, των κατοίκων του Αττάλου, στην πρώτη γραμμή για ένα Πάρκο Τρίτση που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία.
Καμία εμπιστοσύνη στη σημερινή διοίκηση του δήμου και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, είτε στηρίζονται επίσημα από τα άλλα κόμματα είτε  εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «υπερκομματικοί» ή «ενωτικοί και εκφραστές όλης της αριστεράς».
 Κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο σου. Όλα τα «δημοτικά προγράμματα» και οι παρατάξεις έχουν πολιτική αναφορά και «χρώμα», αφού όλα τα προβλήματα έχουν αιτίες και λύσεις που συνδέονται με την πολιτική, τη διακυβέρνηση, το κράτος. Μια είναι η διαχωριστική γραμμή: ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
Η διοίκηση Ν. Σαράντη (στηρίχθηκε το 2010 από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους) είναι μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή, παρόλο που προσπαθεί να εμφανιστεί ως δήθεν «ανεξάρτητη» και «αυτοδιοικητική». 
Στηρίζει, προωθεί και εξειδικεύει την επίθεση Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβέρνησης ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, εφαρμόζοντας κατευθύνσεις και μέτρα αντιλαϊκά. Βάζει πλάτη στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δήμο και πρωτοστατεί στην πρόσληψη συμβασιούχων και εργαζόμενων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με καθεστώς γαλέρας. Είναι υπέρ της τοπικής φορολογίας και επιβάλλει την ανταποδοτικότητα για τις υπηρεσίες, δηλαδή «πλήρωσε πάλι για να έχεις». Καταρτίζει προϋπολογισμούς όπου κύρια πηγή των τακτικών εσόδων του δήμου είναι φόροι και τέλη. 
Αύξησε τα δημοτικά τέλη στην αρχή της θητείας της, με εκτίναξη στο Καματερό (23% στα σπίτια και 76% στα μαγαζιά). 
Είναι υποκρισία ότι έκτοτε τα διατηρεί σταθερά, όταν έχει χτυπηθεί βάναυσα το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών. Επιβάλλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και αποκλείει το ένα στα δυο παιδιά από το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή. Δεν διεκδικεί τους παρακρατηθέντες πόρους από το κεντρικό κράτος. Στηρίζει τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δίνουν κέρδη στους ιδιώτες και αδειάζουν την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.
Όποιον μανδύα και εάν φορέσει η δημοτική αρχή, η ουσία δεν αλλάζει. Είναι μακριά από τους αγώνες του λαού, τον θέλει στο περιθώριο, με  φιέστες και συναντήσεις κορυφής σε υπουργικά γραφεία. Ως τοπικός φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής είναι συνένοχη για τη ανεργία, τα κλειστά μαγαζιά, τη φτώχεια και στο δήμο μας, όσο και αν προσπαθεί να καλυφθεί κάτω από ένα «φιλολαϊκό» προσωπείο με συσσίτια και βοήθεια σε φτωχούς και βασανισμένους ανθρώπους. «Να σε κάψω Γιάννη, να σ΄αλείψω λάδι», όπως λέει ο λαός μας.
Η παράταξη Αλληλεγγύη με επικεφαλής τον Γ. Κομματά ακολουθεί το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί στο δήμο μας.
Είναι δοκιμασμένοι.   
Στους δήμους που ασκούν διοίκηση, εφαρμόζουν κατά γράμμα τις αντιλαϊκές πολιτικές. Στους δήμους που στήριζαν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, συνδιοικούσαν. Στα όργανα της τοπικής διοίκησης (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων - Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), όλα τα προηγούμενα χρόνια συντάχθηκαν  στις βασικές αποφάσεις με τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στο δήμο μας, έχουν κάνει «μεταγραφή» την πλειοψηφία των  πρώην τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ . Στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, συμπλέουν με τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που εφαρμόζει η διοίκηση, πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας και χτυπήματος των μισθών. Πρόκειται για τα πεντάμηνα με μισθό 489 ευρώ (429 ευρώ για νέους κάτω των 25) και κανένα δικαίωμα. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει μια «φιλολαϊκή» Ευρωπαϊκή Ένωση.  
Κανένας αγωνιστής, αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος, να μην πέσει στην παγίδα τους.
Η παράταξη του Ν. Νταηλάκη (Ασυμβίβαστη Πορεία) αυτοπροβάλλεται ως « η μόνη ανεξάρτητη» και «υπερκομματική». Δεν έχουν πρόβλημα να πάρουν διαζύγιο και από την πραγματικότητα, αφού είναι γνωστό ότι στηρίζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.  Λαϊκίζουν γιατί θέλουν να κρύψουν τη συμφωνία τους με τις ασκούμενες πολιτικές, που έφτασαν το λαό μας σε αυτό το σημείο. Στέκονται στα σημεία και ασκούν κριτική στα επιμέρους για να κρύψουν τη συμφωνία τους με την ουσία. Η κριτική τους στη διοίκηση του Ν. Σαράντη είναι ότι δε διαθέτει «όραμα», δίνοντας ουσιαστικά άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της.
Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αυταπασχολούμενε, νέα και νέε,
Εμπιστεύσου τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.  Οι αγωνιστές εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρειες και Δήμους πάλεψαν και θα παλέψουν για να υπάρξει ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τα πιεστικά προβλήματα. Αντιπαλεύουν και αντιπολιτεύονται την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ . 
Αγωνίζονται:
-Για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα των νέων και τις ανάγκες των ζευγαριών
-Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από φόρους και δάνεια που τους πνίγουν.
-Για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις
-Για έργα και υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας. Για την κατάργηση των διοδίων. Για να μην παραδίδουν το νερό, τα δάση, τις παραλίες, στην εκμετάλλευση και στην καταστροφική δράση του κεφαλαίου. Για δημόσιες φθηνές συγκοινωνίες.
-Για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο. Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς χωρίς τροφεία.
Στις 18 Μάη κάνε αποφασιστικό βήμα. Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Για να εκλεγούν  αγωνιστές στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο που θα είναι δίπλα στον αγώνα για το μεροκάματο, την υγεία, την παιδεία, θα συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συμβάλλουν στην πάλη του εργαζόμενου λαού για να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές ΚΚΕ 
και
Λαϊκή Συσπείρωση
στις Περιφερειακές Δημοτικές εκλογές

Δυναμώνουμε παντού τη δική μας φωνή και δύναμη