Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Παρέμβαση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αττάλου-Αγ.Νικολάου και πορεία στο Δημαρχείο


IMG_1262


Πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αττάλου – Αγ.Νικολάου, Καματερού,  μετά τη μαζική συνέλευση της Κυριακής 26/4, με περισσότερα από 260 άτομα, παρέστει δυναμικά στο Νέο Δημαρχείο για να διαμαρτυθεί στη Διοίκηση του Δήμου και συνέχισε με διαδήλωση προς το Παλαιό Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων όπου και κρέμασε πανό με τα αιτήματά της.
 
Οι κάτοικοι του Καματερού ταλαιπωρούνται περισσότερο από δυόμιση χρόνια με τις οφειλές-χαράτσια που επέφερε η καθυστερημένη 27 χρόνια(!) Πράξη Εφαρμογής για την ένταξη..
στο Σχέδιο Πόλης. Εν μέσω κρίσης και με τιμές που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, καλούνται να πληρώσουν ποσά της τάξεως από 3.000€ έως 85.000€.
Τα αιτήματα των κατοίκων είναι:
1)Να μην βεβαιωθούν οι οφειλές
2)Να μειωθεί το ποσό
3)Να πάει πίσω στο χρόνο


Αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί καταρχήν με την πολιτική βούληση και στήριξη του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου, πράγμα που δεν έχει γίνει εμφανές στους κατοίκους (αναιρέσεις προηγούμενων αποφάσεων για μειώσεις, μεταφορά ευθυνών, μη αποφασιστικότητα, επαναφορά της δικαστικής οδού, προεκλογικός εμπαιγμός κλπ.). 
Και κατα δεύτερον με την βούληση του Υπουργείου για εφαρμογή των δεσμεύσεων περί διευκόλυνσης της αποπληρωμής, μείωσης της τιμής και άρσης των όποιων εμποδίων προς όφελος των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων της περιοχής που περνούν ήδη δύσκολα.
Η παράταξή μας έχει κάνει ήδη τις εξής κινήσεις:
1) Έχει ταχθεί και έχει συνηγορήσει από την πρώτη στιγμή υπέρ του ρεαλιστικού αιτήματος για «εξωδικαστικό συμβιβασμό» με τιμή κατώτερη της αντικειμενικής, τόσο για την εισφορά σε χρήμα όσο και για την εισφορά μετατροπής γης σε χρήμα.
2) Έχει πραγματοποιήσει ραντεβού με τη σύμβουλο της Υπουργού κ.Βαλαβάνη και έχει λάβει δέσμευση για πάγωμα των 100δόσεων ως προς τις οφειλές των Πράξεων Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης, έως ότου δημοσιευθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες που αναμένονται μειωμένες. Έκανε και παρέμβαση στην ΠΕΔΑ για αυτό το ζήτημα.
3) Υποστηρίζει την εξαίρεση όσων συμπεριλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση της Υπουργού Θεανώς Φωτίου.
4) Υποστηρίζει τη μη βεβαίωση των οφειλών μέχρι να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ κατοίκων και Διοίκησης.
5) Είναι ενάντια στις οριζόντιες ρυθμίσεις που «καίνε» μαζί με τα «ξερά» και τα «χλωρά».
6) Στέκεται και υπεραμύνεται του δικαιώματος των κατοίκων απέναντι στην «αρχή της αναλογικότητας» καταρχήν, στην διασφάλιση της κάλυψης των βασικών τους αναγκών σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά και στην υπεράσπιση της πόλης και του δημόσιου χώρου, για το λαό, τις ανάγκες του, αλλά και για τις επόμενες γενιές που έρχονται μετά από εμάς.
 
Η παρέμβαση των Καματεριωτών εξακολουθεί να είναι μαζικότατη μετά από 2,5χρόνια συνεχών αγώνων… Αυτό και από μόνο του καταδεικνύει την ειλικρίνεια, την αναγκαιότητα και την εντιμότητα των αιτημάτων τους. Είναι η οικονομική αδυναμία που δεν επιτρέπει στους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν σ” άλλο ένα χαράτσι, εν μέσω κρίσης, για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την καθυστέρηση 27 χρόνια της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης.

Κείμενο: Γ.Γκ.
Φώτο: Γιώργος Κομματάς, Γ.Γκ.




IMG_20150428_172331

http://www.allhleggyi.gr/paremvasi-tis-anichtis-sinelefsis-katikon-attalou-ag-nikolaou-ke-poria-sto-dimarchio/

Δεν υπάρχουν σχόλια: