Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ



Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του Αττάλου
λαμβάνουν μαζικά ειδοποιήσεις από τη δημοτική αρχή προκειμένου να περάσουν από το ταμείο του δήμου για την καταβολή της εισφοράς σε χρήμα. Με τα ραβασάκια της διοίκησης του δήμου δίνεται στους κατοίκους προθεσμία ενός μήνα για να προσέλθουν στην οικονομική υπηρεσία και να «επωφεληθούν» από την ένταξη τους σε ρύθμιση. Είναι φανερό ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας που έχει στενάξει από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, από τη φοροληστεία και την ανεργία.

Πυρήνας του προβλήματος που έχει προκύψει στον Άτταλο από το 2012 (και επεκτείνεται στο Γεροβουνό)  είναι το γεγονός ότι η λαϊκή στέγη δεν είναι δικαίωμα αλλά πολυτέλεια. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες ακίνητα είναι κενά, συνάνθρωποι μας μένουν στο δρόμο.

Είναι ώρα να βγάλουμε συμπεράσματα τόσο από την αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής όσο και από τη δράση δυνάμεων που -μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο- όλο το προηγούμενο διάστημα προπαγάνδιζαν νομικίστικα «κόλπα», κρύβοντας την ουσία του προβλήματος και αποπροσανατολίζοντας το δίκαιο αγώνα των κατοίκων.

          Οργανώνουμε τον αγώνα μας και παλεύουμε:

·        Να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης για δικαστικό προσδιορισμό τιμής μονάδας.

·        Να γίνει εδώ και τώρα συνολική διευθέτηση του ζητήματος ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά του Αττάλου


ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
την Παρασκευή 24/4 στις 6.30μ.μ.

στη στρογγυλή πλατεία Αττάλου

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: