Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πρόβλημα σοβαρό στο 1ο Δημοτικό



Το πρώτο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων στεγάζεται σε 2 κτίρια. Ένα κτίσμα του 1950 και ένα καινούριο το οποίο είναι κατασκευή του 2009 από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). Κατα την κατασκευή του νέου κτιρίου, έγινε παράλληλα ανακαίνιση στο παλιό από το Δήμο, ο οποίος έχει και την ευθύνη τόσο για το έργο όσο για τη συντήρηση (όπως σε όλα τα σχολεία άλλωστε).
Την Δευτέρα 18/5, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, έπεσε ένα κομμάτι από την ψευδοροφή που είναι τοποθετημένη σε όλο το παλιό κτίριο. Για καλή τύχη όλων μας δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής/τρια ή κάποιος δάσκαλος/α (το σημείο που συνέβη είναι έξω από το γραφείο της διεύθυνσης) παρά μόνο έσπασε το φωτοτυπικό. Αμέσως η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε το κλιμάκιο του Δήμου για να διαπιστώσει την κατάσταση όλου του κτιρίου. Το κτίριο θεωρήθηκε ακατάλληλο και έκλεισε. 
Ακολούθησε συνέλευση στο χώρο του σχολείου για να ενημερωθούν οι γονείς. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Μαρία Στίγκα από την «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» και ο Δημήτρης Κατσαντώνης από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ παρόν ήταν και ο Θανάσης Καρελιώτης από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων. Από τη Διοίκηση του Δήμου δεν εμφανίστηκε ΚΑΝΕΙΣ φοβούμενοι προφανώς την αντίδραση των γονέων.
Στη συζήτηση που έγινε μας ενημέρωσε η διεύθυνση του σχολείου ότι παρά τις επανειλημμένες επιστολές (σε διάστημα ενός έτους) που έχει στείλει στο Δήμο στις οποίες περιγράφει την προβληματική κατάσταση του σχολείου δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση από το Δήμο για επισκευή του προβλήματος. Παρόλα αυτά κάποια στιγμή το Φεβρουάριο του 2015 έγινε επίσκεψη από κλιμάκιο του Δήμου το οποίο απλά έκανε διαπίστωση του προβλήματος χωρίς να προχωρήσει το θέμα.
Εδώ κατά τη γνώμη μας, γεννιούνται τα εξής ερωτήματα : 
  • Τι είδους ανακατασκευή έγινε στο παλιό σχολείο και μόλις μερικά χρόνια μετά όλο το ταβάνι είναι έτοιμο να πέσει από τις διαρροές νερού που υπάρχουν και έχουν αποσαθρώσει όλη την οροφή ;
  • Ποιος παρέδωσε αυτό το έργο στο σχολείο ; Το σχολείο δεν βρίσκει τα σχετικά έγγραφα.
  • Γιατί δεν γίνεται έλεγχος στο σχολείο με κάποια περιοδικότητα και σίγουρα μια φορά τον χρόνο, δεδομένου ότι είναι ένα πολύ παλιό σχολείο; Το ίδιο βέβαια ισχύει για όλα τα σχολεία.
  • Πώς ξεκίνησε το σχολείο το Σεπτέμβρη με τόσο εμφανή προβλήματα στεγανότητας ήδη από την προηγούμενη χρονιά κατα δήλωση της διεύθυνσης;
Τελικά αποφασίσαμε να συναντηθεί το ΔΣ του Συλλόγου με το Δήμαρχο για να διαμαρτυρηθεί, ενώ παράλληλα να απαιτηθεί από όλες τις παρατάξεις έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου ότι τι σχολείο θα παραδοθεί εγκαίρως και ασφαλώς στους μαθητές.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα απλά να αναφέρω ως διαπίστωση την προσπάθεια του ΔΣ να μην «κακολογίσουμε» τον Δήμο και φυσικά τον Δήμαρχο για την κατάσταση αυτή στην οποία βρίσκονται τα σχολεία.

Μανούσος Σφυρόερας
1o dimotiko
1o dimotiko (2)
Πηγή: Διαφάνεια εργασίας-παρουσίασης από διασχολικό πρόγραμμα τοπικής ιστοριάς μαθητών και μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων και 3ου ΓΕΛ Ιλίου

Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Αναργύρων - Καματερού

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Αναργύρων - Καματερού διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίων Αγ. Αναργύρων την Τετάρτη 27 του Μάη 2015 και ώρα 7:00 μ.μ

Κεντρικός ομιλητής ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΚΕΔΕ:Συμπληρωματική ρύθμιση για τα χρέη προς τους ΟΤΑ



http://otanews.gr
Τη συμπλήρωση της ρύθμισης των χρεών προς τους ΟΤΑ κατά αναλογία με ό, τι ισχύει για τις οφειλές προς το Δημόσιο, τη διαγραφή δηλαδή πέραν των προσαυξήσεων και των προστίμων, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με επιστολές του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει την ικανοποίηση της Αυτοδιοίκησης διότι αντιμετωπίστηκε γρήγορα και θετικά το αίτημα για ρύθμιση των χρεών προς τους ΟΤΑ.
«Όμως, τονίζει, τελικά η ρύθμιση για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ δεν συμπεριέλαβε την διαγραφή των προστίμων, όπως η σχετική ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά μόνο τη διαγραφή των προσαυξήσεων.
Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δυνατότητες αποπληρωμής των χρεών αλλά και το ενδιαφέρον των οφειλετών περιορίζετε δραστικά από τη μη διαγραφή των προστίμων και ως εκ τούτου περιορίζονται πολύ οι ευεργετικές επιπτώσεις στα έσοδα των δήμων».
«Προς τούτο, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη συμπλήρωση της σχετικής ρύθμισης του Νόμου 4321/2015» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Άτταλος-Αγ. Νικόλαος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

ΟΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/5 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 Π.Μ.
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
(Αμαλιάδος 17 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ –1η παράλληλος της Λ.Αλεξάνδρας)
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ την Πράξη Εφαρμογής Σχεδίου
Δεν μας τρομάζει η συνεχής τρομοκρατική πίεση της δημοτικής αρχής του δήμου, με τις συνεχείς ειδοποιήσεις.
  • ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΑΠΟ μετατροπή ΕΙΣΦΟΡΑΣ γης σε ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, διότι δεν έχει τελεσιδικήσει η τιμή.
  • Η ΜΕΙΩΣΗ του 20% θα δοθεί στο μικρό ποσό που αφορά.. στην ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ και είναι υποχρεωμένος να το κάνει ο δήμος και δεν χρειάζεται να κάνει ο κάτοικος κάτι,ο δήμος πρέπει να το κάνει, διότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ για το μεγάλο ποσό που αφορά στην εισφορά γης, παρά μόνον εάν πάει να εξοφλήσει όλο το ποσόν.
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τον αγώνα μας δεν πρόκειται να ισχύσει σε όποιον το βεβαιώσει.
Χρησιμοποιεί κάθε ψέμα και «εκβιασμό» προκειμένου να μας λυγίσει και να μας διασπάσει.Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και δύναμή μας είναι η ενότητά μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα απευθυνόμενοι στο υπουργείο περιβάλλοντος, διεκδικώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για τα αιτήματά μας που είναι :
  • Νομοθετική ρύθμιση διευθέτησης του προβλήματος που δημιουργείται στις περιοχές που έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση της κύρωσης πράξης εφαρμογής σχεδίου πάνω από 20 χρόνια
  • Να δοθεί δυνατότητα στους Δήμους που είναι αρμόδιοι με μειωτικό συντελεστή για την μετατροπή της εισφοράς γης σε χρήμα.
  • Είναι ανάγκη καταρχήν να μειωθούν άμεσα και γενναία οι αντικειμενικές αξίες και να ισχύσουν και για τις περιοχές που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η τιμή μονάδας.
  • Ειδικά στις περιπτώσεις των πολεοδομικών ενοτήτων γειτονιών στις οποίες τα έργα υποδομών έχουν εκτελεστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καθορίσει την τιμή ανά τ.μ., με βάση την αρχή της αναλογικότητας, διότι είναι άδικο να εισπράττουν οι Δήμοι από υπόχρεους σε εισφορά δημότες περισσότερα χρήματα από την μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα από εκείνα που απαιτούνται για να αποζημιωθούν οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι.
  • Περιοχές Α’ κατοικίας που σήμερα είναι πυκνοδομημένες και δεν έχει ακόμα εγκριθεί για αυτές πολεοδομική μελέτη, πρέπει να υπαχθούν στο καθεστώς εισφορών γης όπως προβλεπόταν παλαιότερα, σύμφωνα με το οποίο γινόταν διάκριση των υπό ένταξη στο σχέδιο περιοχών σε πυκνοδομημένες και αραιοδομημένες. Σύμφωνα με το καθεστώς υπήρχε ευνοϊκή μεταχείριση για τις εκτάσεις μέχρι 500 τ.μ. και η μετατροπή της εισφοράς γης σε χρήμα δεν ήταν υποχρεωτική.
Αναστολή επ’ αόριστον της υποχρέωσης της καταβολής της εισφοράς ώσπου να το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Άρχισαν οι αιτήσεις για τα πειραματικά σχολεία

Από την Παρασκευή 22 Μαΐου μέχρι και 9 Ιουνίου θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονται να μπουν με κλήρωση στα πειραματικά σχολεία της χώρας, αλλά και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε γραπτή δοκιμασία για τις πρότυπες σχολικές μονάδες.
Ο κάθε υποψήφιος δικαιούται να συμμετάσχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι γονείς οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα www.iep.edu.gr/pps.
Η κλήρωση σε κάθε σχολική μονάδα θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου.  Αρχικά θα διεξαχθεί γενική κλήρωση στην οποία θα επιλεγεί το 80% των προκηρυσσόμενων θέσεων, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι.
Στη συνέχεια θα γίνει ειδική κλήρωση με την οποία θα επιλεγεί το 20% των θέσεων για μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι είναι: δίδυμοι ή τρίδυμοι, υιοθετημένοι, αδέλφια μαθητών που ήδη φοιτούν στο συνδεδεμένο πειραματικό δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο κλπ.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΝΗΠΙΩΝ & ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016
Οι εγγραφές/επανεγγραφές νηπίων και βρεφών στους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τις 20 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00 έως 14.00
Για τη Δημοτική κοινότητα Αγ. Αναργύρων, οι αιτήσεις εγγραφών θα κατατίθενται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας ως εξής:
  • Β΄ Νηπιακός σταθμός, Στουρνάρα 10 – Ανάκασα Υπεύθυνη σταθμού, κα. Αλεξανδρή Ελένη Τηλ. 210-2631300
  • Γ΄ Βρεφονηπιακός σταθμός, Λ. Δημοκρατίας 63 – Αγ. Ανάργυροι Υπεύθυνη σταθμού, κα. Βάσσιου Αικατερίνη Τηλ. 210-2620800
  • Δ΄ Βρεφονηπιακός σταθμός – Βίλλα Παλαιού Πενταγώνου & Καζαντζάκη - Μυκονιάτικα Υπεύθυνη σταθμού, κα. Σακελλαρίου Δήμητρα Τηλ 210-8543637
  • Ε΄ Βρεφονηπιακός σταθμός, Άρτης 2 & Κων/λεως - τέρμα Ανάκασας Υπεύθυνη σταθμού, κα. Τάσσιου Αννα Τηλ. 210-2388686
Για τη Δημοτική Κοινότητα Καματερού οι αιτήσεις εγγραφών καθώς και οι αιτήσεις βρεφών, θα κατατίθενται για όλους τους παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας στο:
  • κεντρικό κτίριο του Α΄ Νηπιακού σταθμού, Καρβούνη 2 & Αλεξάνδρας. Υπεύθυνη παραλαβής αιτήσεων, κα. Καρκανοραχάκη Μαρία. Τηλ. 210-2312353
ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Οι αιτήσεις επανεγγραφής – διαγραφής θα κατατίθενται στους σταθμούς που είναι εγγεγραμμένο το κάθε νήπιο ή βρέφος.
Εμπρόθεσμες και δεκτές θα είναι οι αιτήσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί κατά τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες και οι οποίες θα πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω δικαιολογητικά.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
  1. Αίτηση–Έντυπο το οποίο συμπληρώνεται από τους γονείς ή κηδεμόνες του παιδιού με πληροφοριακά στοιχεία , όπως διεύθυνση κατοικίας – τηλέφωνα επικοινωνίας κ.λπ., το οποίο μπορεί να αναζητηθεί από τους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την ιστοσελίδα του Δήμου.
  2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού από επίσημο φορέα
  3. Πιστοποιητικό υγείας του παιδιού από τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί, καθώς και έντυπο ατομικής κάρτας υγείας (αναζήτησηεντύπουαπότουςπαιδικούςσταθμούς) το οποίο συμπληρώνεται από τον παιδίατρο (εμβολιασμοί, τυχόν αλλεργίες, πρόσφατο αποτέλεσμα φυματοαντίδρασης (Mantoux )
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  5. Βεβαίωση εργασίας μετά αποδοχών και των δύο γονέων, που θα αφορά τον τελευταίο μήνα πριν την αίτηση εγγραφής του παιδιού , στην οποία θα αναγράφεται η σχέση εργασίας καθώς και το ωράριο.
  6. Βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών τρέχοντος έτους.
  7. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος και αντίγραφο δήλωσης εισοδήματος τρέχοντος έτους.
  8. Άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς.
  9. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι τα στοιχεία που προσκομίζονται με τα παραπάνω δικαιολογητικά είναι αληθή.
  10. Για τους άνεργους γονείς αποδεικτικό τελευταίων ενσήμων και βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ
  11. Αντίγραφο λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που αποδεικνύει την μόνιμη κατοικία.
  12. Πληροφοριακά στοιχεία της οικογένειας και του παιδιού (αναζήτηση εντύπου από τους παιδικούς σταθμούς)
Οι νέες εγγραφές των νηπίων και βρεφών εφόσον εγκριθούν θα γίνονται ανά σταθμό με απαράβατη τήρηση των γεωγραφικών ορίων και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου καθώς επίσης θα τοιχοκολληθούν στους παιδικούς σταθμούς.
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων από 15 έως 30 Ιουλίου περίπου.
Οι επανεγγραφές θα βεβαιωθούν από τον κάθε βρεφονηπιακό σταθμό.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ
1. Αίτηση έντυπο (αναζήτηση από τον παιδικό σταθμό)
2. Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά εκτός ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού & και του εντύπου των πληροφοριακών στοιχείων
  • Για να κατεβάσετε το Έντυπο της αίτησης, πατήστε εδώ:
  • Για να κατεβάσετε το Έντυπο της ατομικής κάρτας υγείας, πατήστε εδώ:

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΚΕΔΕ:Συμπληρωματική ρύθμιση για τα χρέη προς τους ΟΤΑ








Τη συμπλήρωση της ρύθμισης των χρεών προς τους ΟΤΑ κατά αναλογία με ό, τι ισχύει για τις οφειλές προς το Δημόσιο, τη διαγραφή δηλαδή πέραν των προσαυξήσεων και των προστίμων, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με επιστολές του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει την ικανοποίηση της Αυτοδιοίκησης διότι αντιμετωπίστηκε γρήγορα και θετικά το αίτημα για ρύθμιση των χρεών προς τους ΟΤΑ.
«Όμως, τονίζει, τελικά η ρύθμιση για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ δεν συμπεριέλαβε την διαγραφή των προστίμων, όπως η σχετική ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά μόνο τη διαγραφή των προσαυξήσεων.
Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δυνατότητες αποπληρωμής των χρεών αλλά και το ενδιαφέρον των οφειλετών περιορίζετε δραστικά από τη μη διαγραφή των προστίμων και ως εκ τούτου περιορίζονται πολύ οι ευεργετικές επιπτώσεις στα έσοδα των δήμων».
«Προς τούτο, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη συμπλήρωση της σχετικής ρύθμισης του Νόμου 4321/2015» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»



 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ «ΦΩΤΙΑ» ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟ
                                          agioi anargyroi news  



Με μεγάλη μας έκπληξη  διαπιστώσαμε στο κείμενο του Παναγιώτη Τερζόγλου πρώην Υποψηφίου Δημάρχου με την παράταξη της «Αλληλεγγύης» να γίνεται αναφορά σε 200 συμπολίτες μας, οι οποίοι κατ’ αυτόν αποτελούν το πιο αντιδραστικό, ακροδεξιό, φοβικό κομμάτι της πόλης μας! Σύμφωνα πάντα με το παραπάνω άρθρο του στο  agioi anargyroi news (πατήστε στο Link)



Συγχαρητήρια κ Τερζόγλου! Προφανώς έχετε προνομιακή πληροφόρηση που ημών των υπολοίπων διαφεύγει ή ακόμα καλύτερα έχετε ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες (κληρονομικό χάρισμα ίσως?) και ταυτόχρονα άρτιες ψυχαναλυτικές γνώσεις, έτσι ώστε να προβείτε στον ομαδικό χαρακτηρισμό 200 συμπολιτών μας ως φοβικών και αντιδραστικών και ότι άλλο θεωρήσατε σωστό να τους προσάψετε.



Αλήθεια κύριε πρώην υποψήφιε δήμαρχε, αυτό το αναίτιο, πρόχειρο, κακοήθες «τσουβάλιασμα» 200 πολιτών του Καματερού & των Αγίων Αναργύρων, αποδίδοντάς τους προσβλητικά και αναπόδεικτα χαρακτηριστικά, βάσει ποιας πολιτικής ή άλλης ανάλυσης προέκυψε? Θα θέλαμε να γνωρίζουμε το σκεπτικό σας. Πώς εσείς ξέρετε και έχετε βγάλει «διάγνωση» ποιοι συμπολίτες μας είναι οι (πιο) φοβικοί. Έχετε ανακαλύψει κάποιο Φοβικόμετρο??



Ποιοι είναι αυτοί οι 200 φοβικοί και αντιδραστικοί και..

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ



ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ…


Σαράντης : «Θα εφαρμόσω το νόμο»!

Παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Να πληρώσουν αλλά … λιγότερο»!


Την Τρίτη 12 Μάη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από το αίτημα που είχαμε θέσει ως Λαϊκή Επιτροπή στο δήμαρχο, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο στις 27 Απρίλη.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου ήταν πλήρως αποκαλυπτική. 
Ουσιαστικά διαμορφώθηκαν δυο προτάσεις:

·  Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε το αίτημα μας και πρότεινε να πάρει το δημοτικό συμβούλιο απόφαση με την οποία να ανακαλεί την απόφαση για καθορισμό τιμής μονάδας και να διεκδικήσει συνολική νομοθετική ρύθμιση που δε θα επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Από την  άλλη, εκφράστηκαν διάφορες εκδοχές της λογικής ότι οι κάτοικοι πρέπει να πληρώσουν:

·   η δημοτική αρχή του κ. Σαράντη επέμεινε στη απόφαση της να σταλούν τα ραβασάκια στους κατοίκους υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εφαρμόσει το νόμο και δήλωσε ότι θα συναντήσει εκ νέου την αναπληρωτή Υπουργό κ. Βαλαβάνη για το θέμα.

·  η  Αλληλεγγύη άλλαξε τρεις φορές τοποθέτηση. 
Αρχικά στήριξε την πρόταση της διοίκησης να γίνει συνάντηση με την Υπουργό για να τεθεί το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης. Αμέσως μετά συντάχθηκε για λίγα δευτερόλεπτα με τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης. 
Στο τέλος καλύφθηκε υποκριτικά πίσω από την πρόταση της «Ανοιχτής Συνέλευσης Αττάλου»  για μικρότερο τίμημα και δήλωσε θα συνοδεύσει τη διοίκηση του δήμου στο ραντεβού με την Υπουργό.

·  η Ανυπότακτη Πόλη κατέφυγε σε επίθεση στη Λαϊκή Επιτροπή  για να δικαιολογήσει τη θέση της ότι οι κάτοικοι πρέπει να πληρώσουν με ένα …συμβολικό τίμημα.


Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να βγάλουν συμπεράσματα.                

Να πιστέψουν στη δύναμη τους, να δυναμώσουν τη Λαϊκή Επιτροπή και να διεκδικήσουν :

- Ανάκληση εδώ και τώρα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου

-  Συνολική νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ Α.Μ. 45/15 "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
“Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ διακηρύσσει τη με πρόχειρο διαγωνισμό επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου με Α.Μ. 45/15: Αποκατάσταση - συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου» προϋπολογισμού 45.000,00€ (με αναθεώρηση και φ.π.α.).
Για να κατεβάσετε τα Τεύχη Δημοπράτησης, κάντε κλικ εδώ.

Βουλευτές από τη Σουηδία στο "Τρένου της Αλληλεγγύης"

Στις 12-5-2015 επισκέφθηκαν το στέκι του "Τρένου της Αλληλεγγύης" δύο βουλευτίνες της Σουηδικής Βουλής για να ενημερωθούν για το έργο και το τρίχρονο ταξίδι του Τρένου στην περιοχή μας.  
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και αρκετές από τις οικογένειες όπου μέσα από ένα κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικότητας τούς εξήγησαν ότι στόχος της αλληλεγγύης δεν πρέπει να είναι η λύπηση της φτώχειας αλλά ο σεβασμός και η αξιοπρέπειά της.
Μας είπαν ότι κατά την πενθήμερη επίσκεψή τους στην Ελλάδα συνάντησαν έναν πολύ  υπερήφανο λαό ,αξιοπρεπή,αγωνιστικό και βαθιά αλληλέγγυο.
Στη χώρα τους η αλληλεγγύη είναι λίγο άγνωστη και τους τρομάζει η ιδέα ότι η οικονομικό-πολιτική κατάσταση πού ζούμε γρήγορα θα οδηγήσει και αυτούς  στα ίδια αποτελέσματα. 
Γιαυτό ζητούν να μάθουν για να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις.

Η πολιτική ξεδιαντροπιά και ένδεια του κ. Σαράντη, φανερώνεται σε όλο της το μεγαλείο στην υπόθεση του «Αττάλου»

ΚΕΙΜΕΝΟ "ΦΩΤΙΑ" απο τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
Αναδημοσίευση από το




Με απόλυτο σεβασμό στις ιερόδουλες και στο ρόλο που

διαδραματίζουν στην κοινωνία, χρησιμοποιώ την παροιμία γιατί ταιριάζει γάντι, στην περίπτωση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Ν. Σαράντη και την παρέα του.



Ο κ. Σαράντης είναι από τους πιο υβριστές, χυδαίους και τραμπούκους Δημόσιους άρχοντες που έχω γνωρίσει. Επειδή στερείται ισχυρής προσωπικότητας και συνήθως ετεροκαθορίζεται και επειδή τις περισσότερες φορές (ως υπερασπιστής του άδικου) στερεύει επιχειρημάτων τα οποία τελειώνουν και καταρρίπτονται γρήγορα, επιστρατεύει την ύβρη, την προσωπική επίθεση ακόμη και τη χειροδικία απέναντι στους πολιτικούς «αντιπάλους» του.



Δεν θα απαριθμήσω όλες τις επιθέσεις που δεχτήκαμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ αλλά και παλιότερα του ΣΥΝ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ και της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ. Θα ήμουν απαράδεκτος όμως, αν δεν έκανα ιδιαίτερη αναφορά στη μεταχείριση που επεφύλαξε ο κ. Σαράντης και ο εσμός του, σε ένα νέο άνθρωπο το σύντροφο μου Γιάννη Γκολφινόπουλο που «τόλμησε» να με διαδεχθεί το 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απαίδευτοι, απολίτιστοι, ακοινώνητοι, αντιδημοκρατικοί με όλη τη σημασία της λέξης, υποδέχτηκαν σε ένα ναό της δημοκρατίας όπως είναι ο πρώτος βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα νέο άνθρωπο 26 χρόνων, με εξυπνακισμούς και χυδαιότητες, νομίζοντας ότι θα τον γονατίσουν και έτσι θα φανούν εκείνοι μεγάλοι. Ο Γιάννης φυσικά άντεξε δίνοντας στους πιθηκίζοντες, μαθήματα αριστερού ήθους



Η απουσία συγκεκριμένης ιδεολογίας καθιστά τον κ. Σαράντη βίαιο και επικίνδυνο. Βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με το χρίσμα του οποίου κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2006 (σε αφίσες με τον πράσινο ήλιο) και το 2010, χωρίς να το απεμπολίσει το 2014,  συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του δυνάμεις που πρόσκεινταν στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ,  ΔΗΜΑΡ, Ν.Δ., ενώ υπόγεια εξασφάλιζε υποστήριξη και από δυνάμεις και στελέχη της Αριστεράς. Στις τελευταίες εκλογές δε, μπροστά στον πανικό της ήττας και στον κίνδυνο να χάσει τη «σίτιση στο πρυτανείο»,  συμμάχησε ακόμη και με το πιο φοβικό, αντιδραστικό και ακροδεξιό κομμάτι της πόλης, το οποίο και τελικά του έδωσε τους 200 ψήφους που του χρειάστηκαν για την επικράτηση του.



Εάν αυτή η πολιτική στάση, δεν είναι ο ορισμός του πολιτικού κενού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.



Σε όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Σαράντης εξακολουθεί να προβάλλεται ως «φίλος» ή «υποστηρικτής» του ΣΥΡΙΖΑ. Εκμεταλλευόμενος τη θέση του στο αυτοδιοικητικό στερέωμα και τη δημοκρατική αφέλεια  στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σαλιαρίζει γύρω τους, επιζητώντας την αναγνώριση τους. Ένα είδος «Γκρούεζα» της εποχής μας για όσους θυμούνται την δημοφιλή ταινία με τον φανταστικό Παπαγιαννόπουλο στον ομώνυμο ρόλο. Βέβαια όλα αυτά τα κάνει, συνεχίζοντας να υπηρετεί πιστά στην αυτοδιοίκηση, την ίδια άθλια μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρετεί από το 2006, πολύ πριν εμφανιστεί το πρώτο μνημόνιο όταν αύξανε τα δημοτικά τέλη, όταν κατέστρεφε τον πευκώνα χάριν των εργολάβων, κ.α.



Η έλλειψη ντροπής που τον διακρίνει, του επέτρεψε ακόμη και να διοργανώσει (το έκανε και παλιότερα) προεκλογική εκδήλωση για τα στελέχη Παππά και Πουλάκη. Βέβαια τεράστια ευθύνη έχουν τόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που οφείλουν να ξέρουν και αν δεν ξέρουν, πρέπει να ρωτούν και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν πράττει τα δέοντα.



Η πολιτική ξεδιαντροπιά (τι σας λέω τώρα;) και ένδεια του κ. Σαράντη, φανερώνεται σε όλο της το μεγαλείο στην υπόθεση του «Αττάλου». Όταν τέλη 2011 αρχές 2012, δεν θυμάμαι καλά, ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο η σχετική δικαστική απόφαση, πρότεινα το εξής: επειδή δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη δικαστική απόφαση αλλά επειδή είναι σκληρή και λόγω της κρίσης που άρχισε να πλήττει τον κόσμο, υπάρχει αδυναμία πληρωμής, να έρθει ο Δήμος σε συνεννόηση με τους κατοίκους και να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση ανάλογα με τι δυνατότητα του καθενός. Η πρόταση αυτή συμπληρώθηκε και από άλλους και τελικά έγινε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.



Μετά την αντικατάσταση μου από το σύντροφο μου Γιάννη Γκολφινόπουλο, το θέμα του «Αττάλου» συζητήθηκε ξανά και ξανά, αποφάσεις πάρθηκαν ξανά και ξανά, αλλά δεν εφαρμόστηκε καμία. Οι κάτοικοι του Άτταλου – Αγίου Νικολάου συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα, έκαναν συνελεύσεις, έκαναν επεξεργασμένες προτάσεις οι οποίες προφορικά γίνονταν αποδεκτές αλλά δεν υλοποιούνταν καμία γιατί, ο κ. Σαράντης ήθελε να συνεχίσει να κρατά ομήρους 3.000 οικογένειες!!!



Στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ έχουμε περάσει δεκάδες ώρες ακούγοντας τις αναλύσεις, τις έρευνες και τις αγωνίες της Άσπας, της Αφροδίτης, του Χρήστου, του Αντώνη, του Γιώργου κ.α. ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε ουσιαστικά και αποφασιστικά σταματώντας την ομηρία των κατοίκων του Αττάλου. Ο μόνος που 4 χρόνια τώρα και παρά τη στρατιά συμβούλων που έχει, δεν έχει καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη πρόταση και δράση, είναι ο κ. Δήμαρχος. Από τη μία καταλογίζει τα ποσά και από την άλλη ζητάει παράταση. Από τη μία προτρέπει τους κατοίκους να ενταχθούν στις 100 δόσεις και από την άλλη, περιμένει τις νέες αντικειμενικές αξίες!!! Έλεος!!!



Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για μια ακόμη φορά κατέθεσε συγκεκριμένα την πρόταση της, αφού ο κ. Σαράντης έχασε για μια ακόμη φορά την ψυχραιμία του επιτιθέμενος στους δημοτικούς μας  συμβούλους, αποκαλύφθηκε και το βρώμικο παιχνίδι που παίζει  απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την αποστροφή του: H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Βαλαβάνη) θα σας πάρει τα σπίτια!!!



Ελπίζω να μην υπάρχουν πλέον στην κυβέρνηση, στο ΣΥΡΙΖΑ, στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, στην ΠΕΔΑ, στην Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων – Καματερού, στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, σύντροφοι δημοκρατικά αφελείς που να θεωρούν ότι «περιπτώσεις» όπως του κ. Σαράντη μπορεί να αποτελούν «προνομιακοί» μας συνομιλητές.



Σε οποιοδήποτε επίπεδο. Τελεία και παύλα!!!



Παναγιώτης Τερζόγλου

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία στο Πειραματικό σχολείο των Αγίων Αναργύρων


Το Ποτάμι: Αν ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ θα κάναμε κατάληψη - ΦΩΤΟ

Οι βουλευτές του Ποταμιού παράλληλα εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση κι ο κ.Μπαλτάς και γυρίζουν την Παιδεία 50 χρόνια πίσω και για την κομματική επέλαση στο χώρο της εκπαίδευσης.
«Στη σημερινή πρωτοβουλία δεν έχει έρθει μόνο ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Είμαστε όλοι εδώ για να προσπαθήσουμε να πούμε κάτι ξεκάθαρο στην Ελληνικό λαό, ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, άνευ λόγου, χωρίς καμία απαίτηση, χωρίς καμία συζήτηση με την ελληνική κοινωνία, αποφάσισε να γυρίσει την Παιδεία πενήντα χρόνια πίσω. Αποφάσισε να γκρεμίσει τα πρότυπα σχολεία, αποφάσισε να σταματήσει τα ξενόγλωσσα τμήματα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισε να κάνει θεσμό τους αιώνιους φοιτητές και βέβαια παραδίδει ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα χέρια των κομματικών της φίλων μιας και, από τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης που όρισε, οι έντεκα είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας είναι ΑΝΕΛ και ο τελευταίος δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, μπορεί να προσχωρήσει στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η κατάσταση που θέλει να δημιουργήσει στην Παιδεία», είπε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:
«Εμείς με την Παιδεία δεν παίζουμε και ήρθαμε εδώ πραγματοποιώντας αυτή τη συμβολική ενέργεια έξω από ένα πρότυπο σχολείο στους Αγίους Αναργύρους, σε μία λαϊκή περιοχή, όπως είναι οι περιοχές που έχουμε μεγαλώσει, για να δείξουμε ότι αυτό το πράγμα δεν θα το ανεχτούμε. Δεν θα διακόψουμε τα μαθήματα όπως ξέρετε, βέβαια αν ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ θα κάναμε κατάληψη για να δείξουμε την αντίθεσή μας. Δεν είμαστε όμως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ΠΟΤΑΜΙ, θα αντισταθούμε, θα πολεμήσουμε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μαζί μας. Αυτή η άποψη που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι “η αριστεία είναι ρετσινιά” έρχεται από το πολύ άσχημο παρελθόν της Ευρώπης. Είναι η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η λογική του “δεν βαριέσαι αδερφέ κάποια στιγμή θα πάρω ένα πτυχίο, κάτι θα βρω στο Δημόσιο να βολευτώ” και αν θέλετε είναι η λογική που μας έφερε ως εδώ. Εμείς στην λογική του να καταργήσουμε ότι καλό υπάρχει αντιστεκόμαστε, και είμαστε στο πλευρό των μαθητών των γονιών των λαϊκών σχολείων που θέλουν να παραμείνουν πρότυπα και να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά. Βέβαια, και θα μου επιτρέψετε να το πω με κάθε σαφήνεια κάποιοι από ότι φαίνεται έχουν κάποια συμβόλαια με τα ιδιωτικά σχολεία και ένα από τα συμβόλαια είναι αυτό, να κλείσουν τα πρότυπα δημόσια σχολεία».

Ακαδημία Πολιτών Αγίων Αναργύρων Καματερού



Σκοπός: 

 Η Ακαδημία  Πολιτών Αγίων Αναργύρων-Καματερού είναι ένα πνευματικό Σωματείο, το οποίο φιλοδοξεί, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, να πλουτίσει τις γνώσεις μας, αλλά κυρίως αποβλέπει να μας  απομακρύνει από την τηλεόραση, να μας φέρει ξανά σε επαφή και επικοινωνία μεταξύ μας  και να μας θυμίσει ότι ζωή υπάρχει και στο διάβασμα και στην ανταλλαγή δικών μας  απόψεων, εν ολίγοις η Ακαδημία επιθυμεί να μας θυμίσει ότι ζωή υπάρχει και εκτός τηλεόρασης.

Ίδρυση – Ιδρυτικά στελέχη:  
 Για την ίδρυση αυτού του Πνευματικού Σωματείου συνεργαστήκαμε εκπαιδευτικοί του Δήμου μας και γονείς από την Ένωση Γονέων.  Έτσι στα ιδρυτικά στελέχη περιλαμβάνονται από την πλευρά της Ένωσης: ο Μανόλης Πούλιος, Πρόεδρος, η Στρατούλα Παπακωνσταντινοπούλου, Γραμματέας και ο Χρήστος Τζουμανέκας μέλος ΔΣ. Από την πλευρά των καθηγητών είναι: ο Δημήτρης Τσιμπουράκης, μαθηματικός, αρχιτέκτων και συγγραφέας, η Έλλη Παϊσοπούλου, φιλόλογος, η Χρύσα  Χρονοπούλου, φιλόλογος, συγγραφέας.
 Όλοι εμείς αποτελούμε το ιδρυτικό όργανο της Ακαδημίας, αλλά και ως μέλη της οργανωτικής ομάδας έχουμε και την ευθύνη των εργασιών της. Είμαστε όλοι εθελοντές και λειτουργούμε την Ακαδημία, σύμφωνα με τους πνευματικούς και τους κοινωνικούς στόχους που έχουμε θέσει.

Η Ακαδημία Πολιτών Αγίων Αναργύρων-Καματερού από ιδρύσεώς της στεγάστηκε στο καταστατικό της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας και οι διαλέξεις, που πραγματοποιεί από τον Απρίλιο του 2012 ως σήμερα, ακολουθούν τα σχολικά έτη.

Η Ακαδημία επίσης τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού και οι εισηγήσεις-διαλέξεις γίνονται στο παλιό Δημαρχείο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μία ή δύο φορές τον μήνα, ημέρα Τετάρτη στις 7 μμ.


Στο χρονικό αυτό διάστημα πραγματοποιήθηκαν πενήντα εννέα (59) διαλέξεις. Μέσα από τις διαλέξεις αυτές η Ακαδημία πέτυχε τον σκοπό της. Μας έδωσε ό,τι μας υποσχέθηκε. Αφενός πλουτίσαμε τον γνωστικό μας ορίζοντα, αφετέρου βρεθήκαμε πιο μακριά από την τηλεόραση και πιο κοντά μεταξύ μας. Ξεφύγαμε για λίγο από την εικονική πραγματικότητα και ξαναείδαμε τον συνάνθρωπο. Ανταλλάξαμε γνώσεις, γνώμες, απόψεις, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, αλλά γνώρισε ο ένας τον άλλον καλύτερα.


Για την επιτυχία βέβαια αυτού του στόχου βοήθησαν πολλοί, τους οποίους η Ακαδημία οφείλει να ευχαριστήσει.

1.      Τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-καματερού, κ. Νίκο Σαράντη, και τους Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ζήση Πότση και κ. Γιάννη Κουτελιέρη, που μας παραχώρησαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση των διαλέξεων.

2.      Τον Πρόεδρο της ΓΑΙΑ, κ. Διονύση Δημάκο,  για την οικονομική χορηγία και υποστήριξη της Ακαδημίας.

3.      Τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους των γραμμάτων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, ήρθαν κοντά μας αφιλοκερδώς, μας μίλησαν, μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους και απάντησαν στις απορίες μας.  Και τους ευχαριστούμε διπλά, γιατί, όπως μας διαβεβαίωσαν, θα είναι στην διάθεσή μας, όταν του χρειαστούμε πάλι.

4.      Ευχαριστούμε τους φίλους και συνδημότες μας, που με την σταθερή παρουσία τους κράτησαν ζωντανή την Ακαδημία και στήριξαν την πνευματική αυτή προσπάθεια με το ενδιαφέρον τους.

5.      Ευχαριστούμε επίσης το περιοδικό  «Δυτικές Διαδρομές» και ιδιαίτερα την κα Μαριάννα Ιωαννίδη-Στεφανάκη, εκδότρια του περιοδικού, για την πολύτιμη προβολή του έργου μας.

6.      Τέλος, η Ακαδημία Πολιτών Αγίων Αναργύρων –Καματερού ευχαριστεί όλη την ομάδα των φίλων που συνετέλεσαν στην ευόδωση του έργου της, από τα ιδρυτικά στελέχη ως τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της. 







Το Συντονιστικό Όργανο της Ακαδημίας

Η  Ακαδημία λειτουργεί υπό την επίβλεψη Συντονιστικής Ομάδας που την αποτελούν:

1.                  Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, ως υπεύθυνος τήρησης του προγράμματος. Ως τώρα, ο Μανόλης Πούλιος.

2.                  Οι υπεύθυνοι για τον συντονισμό του προγράμματος. Ως τώρα  η Χρύσα  Χρονοπούλου, φιλόλογος Συγγραφέας.  

3.                  Ο υπεύθυνος για την εκτέλεση του προγράμματος. Ως τώρα, ο Γιώργος Αργυριάδης, ηλεκτρονικός μηχανικός.

Πολύτιμοι συνεργάτες και συνυπεύθυνοι για το έργο της Ακαδημίας είναι ακόμη:

-Έλλη Παϊσοπούλου, Φιλόλογος

-Δημήτρης Τσιμπουράκης, Μαθηματικός, Αρχιτέκτων, Συγγραφέας

- Στέφανος Πανταζής, Οικονομολόγος,

-Τάκης Καμπισιούλης, Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

-Ευγενία Οικονομοπούλου, Med, Πολιτισμολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

-Γιώργος Ιγνατίου, Δημοσιογράφος

-Τρύφων Μήτρου, ΕΑΠ, Ελληνικός Πολιτισμός

-Ρούλα Κακανά,

-Αργυρώ Τελίδου,

Επίσης, το συντονιστικό όργανο της Ακαδημίας είναι πάντοτε ανοιχτό σε προτάσεις για ομιλητές και θέματα.


Επικοινωνία: chryssachron@gmail.com

                         g.argyriadis@adk.net