Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Πάρκο "Α. Τρίτσης": Σε ρόλο Σαράντη ο Κομματάς!!!


"Aντί να απαντά ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης στα επιχειρήματα, στις καταγγελλίες και τις δράσεις τόσο του Γ. Πατούλη (ΚΕΔΕ, Μαρούσι) όσο και του Ν. Ζενέτου (Ίλιον) στα όσα τραγελαφικά εξελισσονται στο Πάρκο Α. Τρίτσης, έρχεται  η αντιπολίτευση που δεν έχει ασχοληθεί με κανένα τοπικό πρόβλημα να υπερασπισθεί την ανάλγητη δημοτική αρχή και φυσικά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της Δούρου....Μάλλον αναμένεται ενοποίηση παρατάξεων!
Διαβάστε  παρακάτω τι γράφει η ΑΥΓΗ με τίτλο: Λεκτικές ακροβασίες Πατούλη για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Τι απαντά ο Γ. Κομματάς, επικεφαλής της παράταξης "Αλληλεγγύη η Δύναμή μας" του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού, στη νέα επίθεση του προέδρου της ΚΕΔΕ
Να μετατρέψει σε προσωπική αντιπαράθεση την τοποθέτηση του Γ. Κομματά επικεφαλής της παράταξης “Αλληλεγγύη η Δύναμή μας” του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού επιχείρησε χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, επ’ αφορμής της θέσης του τελευταίου που εναντιώνεται στην προέλευση των πόρων χρηματοδότησης για την ανάταξη του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Τροποποιώντας, μόλις, χθες τη θέση του και λέγοντας ότι “υπερασπιζόμαστε το πάρκο Τρίτση για τους πολίτες και όχι για τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφέρειας Αττικής”, ο Γ. Πατούλης επιτέθηκε στον Γ. Κομματά.
Μέσω της “Α” ο Γ. Κομματάς αναφέρει: “Η απάντησή μου στις δηλώσεις του κ. Πατούλη δεν είχαν σκοπό να ανοίξουν κάποια προσωπική βεντέτα, αλλά να θέσουν ένα και μόνο βασικό ερώτημα: 'Θα βάλει πλάτη για να σωθεί το πάρκο ‘Αντώνης Τρίτσης'; Ή δεν γνωρίζει ότι η κατάσταση του πάρκου βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής;'”.
“Επανέρχεται στην απάντησή μου επιχειρώντας να μετατρέψει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα επιβίωσης του πάρκου σε προσωπική αντιπαράθεση αποφεύγοντας στην ουσία να απαντήσει γιατί οι πόλεις με την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρουν οι δραστηριότητές τους δεν είναι υποχρεωμένες να συντηρήσουν το μοναδικό μητροπολιτικό πάρκο της Αττικής, το μοναδικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα Βαλκάνια, το ένα από τα έξι θεματικά πάρκα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της Ευρώπης”, σημειώνει ο Γ. Κομματάς.
“Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση της συνεχούς υποβάθμισης και καταστροφής του πάρκου, αφενός η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρων των 66 δήμων της Αττικής, των πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των υπουργείων Περιβάλλοντος, Παιδείας, Εσωτερικών, του Πράσινου ταμείου και του νέου ΕΣΠΑ, αφετέρου η πλειοψηφία της εκπροσώπησης στο νεοσύστατο Δ.Σ. του νέου φορέα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση προοιωνίζουν μια θετική εξέλιξη για το πάρκο ‘Αντώνης Τρίτσης’”, συνεχίζει ο Γ. Κομματάς.
“Θεωρώ ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα έπρεπε προ πολλού να είχε παρέμβει ενάντια στην εγκατάλειψη του πάρκου και όχι την ύστατη στιγμή να εμφανίζεται ως ντίλερ των απόψεων του δημάρχου Ιλίου, που όλα αυτά τα χρόνια οι επιδιώξεις του ήταν να οικειοποιηθεί εκτάσεις του πάρκου για ιδιοτελείς σκοπούς”, καταλήγει ο Γ. Κομματάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: