Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

«Αμόλα τα» : Μπάζα στην είσοδο και σε 15 μεριές του Δήμου


Η κατάσταση, αν καταλαβαίνω καλά είναι «αμόλα τα». Όποιος γουστάρει, περνάει και αμολάει τα μπάζα του, όποτε θέλει, στον γνωστό χώρο-αποθήκη μπαζών απέναντι από τα Μυκονιάτικα, στην νοητή συνέχεια του ποδηλατόδρομου μετά τα γήπεδα στον Πευκώνα.
Πρόκειται για το πρώτο σημείο της πόλης μας  που αντικρίζει κάποιος όταν έρχεται στους Αγίους μέσω της Δημοκρατίας από τις 3 Γέφυρες. Μπάζα μόνιμα παρκαρισμένα σε αυτό το σημείο. Πώς λειτουργεί άραγε αυτό το πράγμα;
  • Όποιος θέλει μπαίνει ανεξέλεγκτα και τα αμολάει;
  • Είναι μήπως μπάζα από συγκεκριμένα έργα ή συγκεκριμένη εταιρεία ή κάποια υπηρεσία του δήμου;
  • Ο χώρος εργασιών της υπογειοποίησης παραδόθηκε -για λίγες δεκάδες χρόνια- από την ΓΑΙΟΣΕ στο Δήμο. Ήταν και προεκλογική σημαία της παράταξης της οποίας ηγήθηκε ο νυν Δήμαρχος. Δε φέρει ούτε γι’ αυτό ευθύνη ο Δήμος; Φταίει η Περιφέρεια, η Κυβέρνηση, οι κάτοικοι, ο γείτονας, ο κάποιος άλλος πάλι;
  • Υπάρχει διαδικασία για το πως συλλέγονται αυτά τα μπάζα. Γιατί δε λειτουργεί;
Σημειωτέον, υπάρχουν στα όρια του Δήμου μας τουλάχιστον άλλα 10 με 15 σημεία που σταθέρα αφήνονται μπάζα. Τυχαίο θα μου πείτε και να μην παρενοχλώ το θεάρεστο έργο της δημοτικής αρχής. Ξέρω, ξέρω.
Περάστε και αύριο το πρωί απέναντι από τα Μυκονιάτικα να δείτε και μόνοι σας.
Χρειάζεται να ασχοληθούμε με όλα αυτά τα ζητήματα και να τα αναδεικνύουμε καθημερινά όλοι και όλες μας, αν θέλουμε σε κάποια στιγμή να αλλάξει κάτι στην πόλη μας.
Δ.Ε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: