Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΧΩΡΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Ο Δήμος μας , αρωγός πάντα σε πρωτοποριακές ιδέες , που στόχο έχουν τον πολίτη εγκαινίασε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 έναν χώρο φιλικό προς τον μητρικό θηλασμό. Πρόκειται για μία ακόμα καινοτόμο πρωτοβουλία που εντάσσεται σ' ένα πλέγμα δράσεων προαγωγής υγείας που σέβεται τη μητέρα , το βρέφος και όλες τις ευαισθητες ομάδες του πληθυσμού.
Η ιδέα αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με το ΙνστιτούτοΥγείας του Παιδιού και της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Αγίων Αναργύρων καθώς και με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Μαιών -Μαιευτών .


 Ως Δήμος είμαστε αρωγοί στο πρόγραμμα “Αλκυόνη” που αποτελεί την εθνική
πρωτοβουλία για την Προαγωγή του Μητρικού

θηλασμού από το Υπουργείο Υγείας και το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
Ειδικότερα, εγκαινιάστηκε στο παλιό Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων , στον 1ο όροφο , ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος και φιλικός για τις μητέρες που θηλάζουν τα βρέφη τους.


 Πρόκειται να παρέχει στις νέες μητέρες τη δυνατότητα να μπορούν να θηλάσουν τα βρέφη τους με απόλυτη ιδιωτικότητα σε ένα καθαρό και άνετο περιβάλλον, σε συνθήκες ζεστασιάς και ασφάλειας. Επίσης με αφορμή την εβδομάδα αφιερωμένη στο μητρικό θηλασμό, από 1 έως 7 Νοεμβρίου, ο Δήμος μας σε συνεργασία με τη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ διοργανώνει μία σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών μας. 

 Επιπλέον με τη συνεργασία των Μαιών της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ προγραμματίζονται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των νέων μητέρων και των ζευγαριών σχετικά με τα οφέλη του μητρικού θηλασμού μέσα από μικρές ομάδες εκπαίδευσης. 
Τέλος το έντυπο υλικό που έχει χορηγηθεί από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού θα χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση του κοινού.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων του χώρου για τον μητρικό θηλασμό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγών Αναργύρων , κος Σαράντης Νίκος , ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό , ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της Μονάδας ΠΕΔΥ με τις υπηρεσίες του Δήμου. 


Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Παιδείας ,κα Καρκαλέτση Παναγιώτα και η Δημοτική Σύμβουλος κα Τζένη Ζαλακούδη -Ξύδη , η κα Αντωνιάδου-Κουμάτου Ιωάννα, Διεθύντρια Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και Υπεύθυνη Έργου “ΑΛΚΥΟΝΗ” , ο Διευθυντής Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αγίων Αναργύρων, κ. Κοτταράς Γιώργος, που απηύθυνε χαιρετισμό . 

Ακολούθησε η ομιλία της κας Αντωνιάδου που παρουσίασε τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, κάνοντας παράλληλα και μία ιστορική αναδρομή στην παρακτική αυτή , αναδεικνύοντας τα πολύ χαμηλά ποσοστά θηλασμού στην χώρα μας. 

Η μεταστροφή της κοινής γνώμης προς όφελος του μητρικού θηλασμού πρόκειται για μία μακρόχρονη διαδικασία και απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: